- Vi er i fremskredne samtaler om å sikre en rigg

Partnerne bak et stort funn, gjort med «Deepsea Stavanger» utenfor kysten av Sør-Afrika, er nå nære ved å sikre seg riggkapasitet til neste brønn.

Etter å ha gjort et betydelig gasskondensatfunn på oppdrag for Total utenfor kysten av Sør-Afrika i vinter, er Odfjell Drillings halvt nedsenkbare borerigg «Deepsea Stavanger» tilbake i Norge igjen på arbeid for Aker BP.Riggen høstet mye skryt etter jobben i Sør-Afrika som skal ha blitt utført under svært krevende forhold.Nå er partnerskapet som ledes av Total nær å hyre rigg til borigen av den neste letebrønnen på blokken. Det sier konsernsjef Garrett Soden i Africa Energy Corp i forbindelse med presentasjonen av selskapets resultater for første kvartal.- Det store Brulpadda gasskondensant- og lettolje-funnet annonsert i første kvartal åpner opp et nytt verdensklasse olje- og gasspill offshore Sør-Afrika med betydelige potensial. Vi fullførte nylig første fast av 3D-seismikkpprogrammet over Paddavissie Fairrway, og vi er i fremskredne samtaler om å sikre en rigg for den neste letebrønnen planlagt på Block 11B/12B i tidlig 2020, sier han.Flere medier har tidligere rapportert at «Deepsea Stavanger» kan være aktuell for en Afrika-retur.Africa Energy Corp. eier 49 prosent av Main Street 1549 Proprietary Limited, som igjen har en eierandel på 10 prosent i blokk 11B/12B. Nylig ble første fase av 3D-seismikk-pgrammet, utført av Polarcus, fullført. Nå fortsetter partnerskapet å vurdere resultatene fra brønnen, samt fra seismikkinnhentingen, i forkant av den kommende boreprogrammet.Total er operatør med 45 prosent, mens Qatar Petroleum og Canadian Natural Resources Limited eier henholdsvis 25 og 25 prosent.«Deepsea Stavanger» jobbernå på sitt første oppdrag som inngår i bore- og brønnalliansen med Aker BP som ble inngått 21. november 2017.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også