Wall Street ser rødt etter Trump-tweet

Kina-samtaler preger markedet.

Trader Gregory Rowe works on the floor of the New York Stock Exchange, Tuesday, Oct. 23, 2018. Stocks are opening sharply lower on Wall Street following big drops in Asia and Europe. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Etter snart tre timers handel er de tre nøkkelindeksene enda lenger inne i negativt terreng.Dog har uttalelsen fra finansminister Stephen Mnuchin om at handelssamtalene med Kina er konstruktive hjulpet litt på stemningen.Dow Jones er likevel ned 0,5 prosent til 25.696,34, Nasdaq 0,8 prosent til 7.846,49, mens den bredere S&P 500-indeksen trekker ned 0,5 prosent til 2.855,11.Tøff Uber-debutTaxigiganten Uber har uansett fått vanskelige omgivelser på sin børsdebut.Aksjen handles i skrivende stund på 44,17 dollar, som er ned 1,8 prosent fra IPO-kursen på 45 dollar.På denne kursen er selskapet priset til 74,1 milliarder dollar.Dette er godt under prisingen selskapet skal ha vært ute etter da planene om børsnoteringen ble kjent:  120 milliarder dollar.TidligerePilene peker nedover fra start på Wall Street fredag.I åpningshandelen faller Dow Jones 0,45 prosent til 25.711,32, mens Nasdaq-indeksen svekker seg 0,37 prosent til 7.881,52. S&P 500 er ned 0,41 prosent til 2.858,83.Trump-konto gløderDet skjer etter at blant annet USA-president Donald Trumps har meldt på Twitter at det er ingen grunn til å forhaste seg i handelsforhandlingene med Kina. - Prosessen med å legge 25 prosent toll på de gjenstående 325 milliarder dollar i import har begynt. USA selger varer og tjenester til Kina for bare rundt 100 milliarder dollar, en veldig stor ubalanse. Med de over 100 milliarder dollarene vi tar inn i toll, vil vi kjøpe jordbruksprodukter fra våre flotte bønder, i større mengder enn Kina noen gang har gjort, og sende dem til fattige og sultende land i form av humanitær bistand, skriver Trump i en tweet.- Det er absolutt ingen grunn til å forhaste seg, ettersom 25 prosent toll på varer og tjenester for 250 milliarder dollar nå blir betalt til USA av Kina, skriver han.USA økte natt til fredag tollen på kinesiske varer verdt cirka 200 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Tollsatsen på varene løftes fra 10 til 25 prosent, og omfatter 5.700 forskjellige produktkategorier - alt fra grønnsaker til julelys og barnestoler.Nesten flate priserTall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at konsumprisene, eksklusive mat- og energipriser (kjerneinflasjonen), steg 0,1 prosent i april.På årsbasis var oppgangen på 2,1 prosent.Konsensus pekte her mot 0,2 prosent oppgang på månedsbasis.