Warren Buffett kaster seg på Amazon-bølgen

- Ja, jeg er fan, sier finansnestor Warren Buffett.

Warren Buffett har i en årrekke beklaget seg over at han har gått glipp av Amazon. Det trenger han ikke lenger. Ifølge CNN Business sa finansnestoren i et intervju torsdag at han har kjøpt aksjer i Amazon, og at antallet vil bli offentliggjort i selskapets kvartalsrapport senere denne måneden. - En av forvalterne våre har kjøpt litt Amazon, sa Buffett i et intervju med CNBC.Forvalteren han refererer til er enten Ted Weschler eller Todd Combs. Til tross for at Buffett åpenlyst har uttalt at han ikke er noen tech-mann, er det ingen hemmelighet at han er mektig imponert over Amazon-gründer Jeff Bezos, og har ved gjentatte ganger under sin årlige aksjonærtale gitt ros til Amazon-gründeren. - Ja, jeg er fan og jeg har vært en idiot som ikke har kjøpt Amazon-aksjer, sa Buffett til CNBC.Buffetts investeringsselskap har prestert vesentlig dårligere enn markedet hittil i år, med en oppgang på kun 6,6 prosent mot en 18 prosent oppgang for S&P 500. Flere av finansnestorens favorittaksjer, deriblant Wells Fargo og Coca-Cola har levert under forventning. Det samme har Kraft Heinz, som har hatt et børsfall på 25 prosent hittil i år. En av Buffetts vinneraksjer derimot - er tech-aksjen Apple.Apple-aksjen er opp over 30 prosent hittil i år, som er godt nytt for Berkshire Hathaway som eier om lag 250 millioner aksjer i Apple, og er selskapets 2. største aksjonær. Se også: Warrren Buffet kjøper - sender Amazon opp


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også