WeWork ønsker å låne 24 milliarder kroner

Selskapet som leier ut kontorplasser har over 400.000 medlemmer, dundrende underskudd, og er ventet å bli årets nest største børsnotering etter Uber. 

Først vil de hente kapital i form av gjeld melder Bloomberg via Investing .Størrelsen skal være på 2,75 milliarder dollar, noe som er rundt 24 milliarder kroner etter dagens kurs.Det er JPMorgan Chase som tilsynelatende leder arbeidet, men de har ikke enda kommentert ryktene.WeWork har allerede søkt om børsnotering, og var verdsatt til svimlende 47 milliarder dollar ved den siste private kapitalinnsprøytningen.Dermed føyer selskapet seg i rekken av amerikanske plattformselskaper der hele verdien ligger i nettverket.I likhet med Uber, et transportselskap som ikke eier biler, og Facebook, et mediaselskap ikke produserer innhold, så eier ikke WeWork eiendom.Til forskjell fra Facebook, og til likhet med Uber, så blør selskapet kraftig og har aldri vært lønnsomt.Omsetningen var mer enn doblet fra 2017 til 2018, og gikk fra 886 millioner dollar til 1,8 milliarder dollar.I 2018 ble også underskuddet doblet, og endte på minus 1,9 milliarder dollar, i følge CNBC.Basert på de høye verdsettelsene virker investorer å ha enorm appetitt på teknologibaserte vekstselskaper, i en verden med aktivaklasser som preges av liten vekst. Tålmodigheten til Wall Street er nok likevel begrenset, og aksjonærer som eksempelvis fikk tak i UBER-aksjer til noteringskurs har måttet se sin beholdning falle rundt 10 prosent i verdi.