Advarer mot syv aksjer

Investtech opererer med en egen «hold-deg-unna-portefølje». Formålet med porteføljen er å vise investorer hvilke aksjer man (ifølge Investtechs analyser) bør holde seg unna.Dette kan være aksjer med høy risiko i forhold til mulig oppside, negativt teknisk bilde, negative innsidere og/eller at aksjene vurderes vesentlig svakere enn markedsindeksen.- Nå går hold-deg-unna-porteføljen mer som forventet igjen, ned 7,5 prosent sist uke og 9,4 prosent hittil i 2019, sier forskningssjef Geir Linløkken til Hegnar.no.- Alle aksjene er negative på Investtechs tekniske analyser. Det indikeres at salgspresset i disse vil vedvare og at kursene skal falle videre. Selv etter over 40 prosent fall for Seadrill, Norwegian og DOF, anbefaler vi at man fortsatt holder seg unna disse aksjene, sier Linløkken.Linløkken gjør ingen endringer i Investtechs hold-deg-unna-portefølje denne uken.Hold-deg-unna-porteføljen (torsdag):

  • Wallenius Wilhelmsen
  • DOF
  • Seadrill
  • Magseis Fairfield
  • SeaBird Exploration
  • Austevoll Seafood
  • Norwegian
Utvalget er basert på de tekniske indikatorene som Investtech legger mest vekt på, henholdsvis trend, formasjoner, støtte og motstand, og volum.Trend er det aller viktigste og den porteføljeansvarlige forsøker å finne aksjer som ligger i fallende trend på mellomlang eller på kort sikt. For å kunne få en enda bedre timing på kjøpene, analyserer Investtech også formasjoner, støtte- og motstand og innsidehandel.Eksempler på aksjer som kan tas inn i porteføljen:
  • Fallende trend
  • Brudd ned gjennom motstand
  • Salgssignal fra formasjon som varsler at en fallende trend begynner