Aksje suser i tet etter gladmelding

Oslo Børs har utover formiddagen snudd ned.Ved lunsjtider står hovedindeksen i 856,77, ned 0,28 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.245 millioner kroner. Utviklingen skjer i kjølvannet av USA-oppgang i går og blandede Asia-børser tidligere i dag.OljeprisenOljeprisen fikk seg et markant oppsving i kjølvannet av torsdagens angrep på to oljetankere utenfor Iran , deriblant Frontline-skipet Front Altair.Trenden fortsatte også innledningsvis fredag, men har nå snudd.Brent-oljen er ned 0,13 prosent til 61,23 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen er ned 0,33 prosent til 52,11 dollar fatet. - Jeg synes det er ganske klart at vi er sent i den nåværende vekstsykelen, og slik sett - tilbudssjokk satt til siden - ser jeg ikke oljeprisen gå betydelig høyere. Etterspørselen etter olje i et klima med lavere vekst vil trolig være i spill, og som en konsekvens tror jeg ikke vi skal bekymre oss for mye for høyere oljepriser , sa investeringsdirektør for Asia/Stillehavet i Credit Suisse, John Woods, til CNBC fredag.Samtidig skriver den japanske avisen Nikkei ifølge Reuters at OPEC og samarbeidspartnere (inklusive Russland) skal være nær en avtale om koordering av produksjon på lang sikt.Equinor er ned 0,12 prosent til 168,65 kroner. Aker BP er ned 0,04 prosent til 225,70 kroner, mens DNO er ned 0,49 prosent til 15,21 kroner. Nel og RecNel fortsetter å dominere listen over mest omsatte aksjer på Oslo Børs Aksjen er suverent mest omsatt hittil i dagens handel (258 millioner), omsatt for over 100 millioner mer enn både Yara (150) og Equinor (124) som er de nærmeste på listen. Sikkerhetskonsulentene Nel selv har hentet inn konkluderte i går med at selskapets elektrolysører ikke hadde noe med mandagens eksplosjon i Sandvika å gjøre .Nel er hittil ned 2,05 prosent til 5,70 kroner. REC Silicon var i åpningen opp over 3 prosent etter at selskapet i går meldte at det har utsatt stengningen av Moses Lake . Aksjen er nå ned 0,70 prosent til 0,56 kroner. ElkemAksjen ble torsdag straffet med et kursfall på 14,5 prosent til 22,34 kroner. Fredag er aksjen ned nye 3,13 prosent til 21,64 kroner. Elkem rammes av handelskrigen mellom USA og Kina, og måtte i går sende ut et resultatvarsel , hvor det ble kjent at selskapet venter resultatet vil være 25 prosent lavere. DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling, men kutter kursmålet fra 40 til 32 kroner. Meglerhuset ser dermed fortsatt en oppside på 43-44 prosent fra dagens nivåer.Frontline-aksjen lot seg ikke påvirke at et av deres skip ble angrepet i går, og steg 10,1 prosent. Fredag korrigerer aksjen ned 3,66 prosent til 67,20 kroner.Pareto-analytiker Eirik Haavaldsen påpeker overfor TDN Direkt at angrepet kan sende krigsrisikopremien kraftig opp, og at alt må geleides og følges av marinefartøy.Et resultat av det kan bli at den effektive flåten reduseres.BergenBio BergenBio har gjennomført en betydelig overtegnet emisjon, som ble landet over torsdagens sluttkurs. Aksjen stiger 9,68 prosent til 14,50 kroner. To aksjer stiger mer. poLight er opp 18,95 prosent til 11,30 kroner og Dolphin Drilling er opp 11,65 prosent til 1,15 kroner.Taperlisten toppes nok en gang av Lavo.tv, som er ned 21,03 prosent til 0,11 kroner. Oceanteam faller 5,17 prosent, mens Nordic Nanovector er ned 4,86 prosent til 34,06 kroner. Blant tungvekterne som ikke er allerede nevnt, stiger blant annet SalMar og Mowi 0,39 og 0,74 prosent.DNB er ned 0,50 prosent, mens Telenor og Norsk Hydro faller 0,24 og 0,80 prosent.


Les også