Aksjesjef med klar tale til investorene

Aksjesjef Alexander Opstad i DNB Markets tror markedet vil være volatilt en god stund fremover og råder kundene til å være forsiktige.

- Vi ser at volumene er en del dårligere enn på samme tid i fjor. Risikoapptitten er mer begrenset og investorene er veldig avventende.Fra meglerhallen i Bjørvika observerer aksjesjef Alexander Opstad i DNB Markets at aksjemarkedet svinger opp og ned på det minste lille pip - eller tweet - fra handelskrigen mellom USA og Kina.- Det vi ser er en korreksjonsfase som er veldig nyhetsdrevet med bakgrunn i hva som skjer med handelssamtaler, sier han til Hegnar.no, og legger lynraskt til:- Eller mangelen på disse.Opstad tror de fleste investorene i utgangspunktet er positive til den økonomiske syklusen, men at det nå eksisterer et veldig stort spørsmålstegn ved utviklingen i handelskrigen.- Det er det som er det altoverskuende temaet for øyeblikket, slår han fast.- I en sånn sitasjon er det ikke rart at markedene er under press inntil det kommer noen form for avklaring. Det eneste investorene synes er verre enn dårlig nytt er usikkerhet. Det er den fasen vi er i nå, sier han videre.Skal en tro Opstad, må markedsaktørene belage seg på å leve med usikkerheten en god stund fremover. I likhet med stadig flere eksperter, tror han ikke på noen snarlig avklaring.Han venter derfor at markedet vil fortsette å være volatilt utover sommeren og høsten.Selv om ikke DNB Markets råder kundene til å ta pengene helt av bordet, oppfordrer de til å utvise forsiktighet.- Vi har hatt en avventende holdning en stund og en nøytral anbefaling på markedet. Vi anbefaler investorene å være investerte, men samtidig å være både selektive og forsiktige i sin markedseksponering, sier aksjesjefen.


Les også