Amerikanske mobilkjemper nærmer seg godkjennelse

Men selskapene må være villige til å selge unna eiendeler.

Den mer enn et år gamle planlagte fusjonen mellom USAs tredje og fjerde største mobilselskap, Sprint og T-Mobile US, nærmer seg godkjennelse fra amerikanske konkurransemyndigheter. Det skriver New York Times. Nyheten bidro til å sende de to selskapenes aksjekurser solid opp, henholdsvis 2,94 og 0,6 prosent, fredag. Den endelige godkjennelsen skal være på trappene, erfarer avisen og viser til tre unavngitte kilder med kjennskap til saken, men avhenger av at de to mobilgigantene er villige til å selge en rekke eiendeler, slik at det kan åpne opp for en ny, landsdekkende mobiloperatør. En av bekymringene rundt fusjonen har nemlig vært at de at antallet aktive mobiloperatører i USA vil falle fra fire til tre, som amerikanske myndigheter frykter vil svekke konkurransen og gå utover forbrukerne.Det skal imidlertid allerede være snakk om at Sprint vil selge sitt forretningsområde for forhåndsbetalte mobilabonnementer og SIM-kort, Boost, og det skal være spekulert i at Amazon kan være en av interessentene.