Analytiker: - Derfor stiger rigg-aksjene

Børs

Rigg-sektoren er i godt driv på Oslo Børs torsdag, ledet av Borr Drilling og Seadrill som figurerer høyt oppe på vinnerlisten.Seadrill er opp 7,60 prosent til 35,10 kroner, mens Borr Drilling er opp 6,76 prosent til 76,60 kroner. - Jeg ville rett og slett forklart det med at riggaksjer var veldig sterke i USA i går etter oppgang i oljeprisene, sier analytiker i SEB, Kim Andre Uggedal, til TDN Direkt.Det er ikke store endringer i det fundamentale i markedet ifølge analytikeren.- Det har vært noen småkontrakter de siste dagene, men det er mer "en brønn her og en brønn der", sier Uggedal, ifølge nyhetsbyrået. Det var godt drag i oljeserviceaksjer i det amerikanske markedet onsdag, etter at oljeprisen steg som følge av trekk i amerikanske oljelagre. Blant riggaksjer var Seadrill og Ensco opp om lag elleve prosent mens Transocean steg i overkant av tre prosent. Uggedal bemerker imidlertid at mange rigg-aksjer steg i forkant av oljeprisoppgangen.- Dette kan ha sammenheng med at Noble snakket opp spesielt jackup-siden tidligere på dagen, noe som muligens hjelper Borr litt opp i dag, sier han.- Den aksjen prises som opsjon og går veggimellom når det er bevegelser. Det er lite meningsfullt å prøve å forklare bevegelsene dag til dag i den aksjen, sier han til TDN Direkt.

borr drilling
seadrill
Nyheter
Børs