Analytiker om Nel: - Det kan bli for billig til å overse

Mandag ettermiddag ble det meldt om en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Som en av de viktigste leverandørene av utstyr til stasjonen, faller Nel-aksjen nå 14,18 prosent til 6,05 kroner.Aksjen er hittil i dag den mest omsatte på Oslo Børs, og har på det meste vært nede i 5,03 kroner.Ifølge analytiker i SpareBank 1 Markets, Jonas Meyer, vil utviklingen for Nel nå avhenge av om ulykken ved hydrogenfylleanlegget var relatert til Nels kjerneteknologien eller ikke, melder TDN Direkt.Han har mandag nedjustert aksjen til nøytral på grunn av den økte usikkerheten, men mener at dersom aksjekursen kommer ned mot fem kroner blir det imidlertid likevel «for billig til å ignorere».- Hvis ulykken er knyttet til selskapets kjerneteknologi så skal aksjen ned. Hvis det derimot er noe annet, som ikke er kjerneteknologi, vil dette være en god kjøpsmulighet. Så foreløpig vil vi vente og se. Men det er klart at det kan bli for billig til å overse. Aksjen vil være et godt kjøp på fem kroner, sier Meyer til nyhetsbyrået.AvventerAnalysesjef i Norne Securities, Karl-Johan Molnes, sier til TDN Direkt at ulykken kan gjøre det mindre attraktivt for andre å gå inn i hydrogenmarkedet, og viser til en lignende effekt etter ulykker med vindturbiner.- Men det viktige for Nel er hva som skjer i lastebilsegmentet, og med Nicola i USA. Nicola vil nok følge med på dette. Men de vil nok kjøre på videre, de har ikke noe valg nå, sier Molnes.Analysesjefen sier til nyhetsbyrået at han vil vente til selskapet har kommet med fundamentale nyheter før de oppdaterer sin analyse.Både Molnes og Meyer trekker ifølge TDN Direkt imidlertid frem at det vil være risiko knyttet til alle teknologier.- I og med at dette var ganske begrenset, så er det ikke den verste ulykken som kunne ha skjedd, sier Meyer.HexagonMeyer mener imidlertid at Hexagon Composites kan være en god kjøpsmulighet tirsdag. Aksjen er tirsdag formiddag ned 6,07 prosent til 38,70 kroner.- Jeg pratet med Hexagon mandag, og de har ikke levert noe til den stasjonen. Så det kan være en god kjøpsmulighet ved at de faller i dag, sier Meyer til TDN Direkt.Kommunikasjonssjef i Hexagon, Solveig Maria Drøpping Sæther, bekrefter overfor nyhetsbyrået at stasjonen ved Kjørbo var ikke utstyrt med tanker fra selskapet.