Analytiker ropte selg - så gikk aksjen 40 prosent

Mandag morgen 29. april sendte analytiker Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets ut en analyse på Scanship Holding hvor han konkluderte med at festen var over. Han mente selskapet var overvurdert.Før børsåpningen sto aksjen i 12 kroner, og da Hegnar.no var i kontakt med Myrholt hadde aksjen allerede falt 7,50 prosent til 11,10 kroner.- I denne analysen har vi skrudd til så mye vi klarer på estimater for de ulike områdene Scanship opererer i og allikevel klarer vi kun å forsvare en kurs på 8,50 kroner, sa Myrholt til Hegnar.no.Han greide ikke se hvordan selskapet skulle klare å levere på forventningene priset inn i aksjen, og fryktet at sentimentet fort kunne snu. Myrholt innrømmet samtidig at han likte selskapet godt, men at prisingen var i stiveste laget.I ukene som fulgte har aksjen jevnt og trutt økt i verdi, og i skrivende stund omsettes aksjen for 16,80 kroner, opp 8,04 prosent.Det betyr at aksjen er opp 61,29 prosent den siste måneden mens den har lagt på seg 268,96 prosent hittil i år.Siden aksjen sto i 12 kroner har verdien på Scanship Holding økt med 40 prosent på litt under to måneder.I går kunne vi lese at Oslo Børs har vedtatt å ta opp aksjene i Scanship Holding til notering på Oslo Børs. Første noteringsdag er ikke bestemt, men blir senest 3. august forutsatt at selskapet oppfyller opptakskravene på Oslo Børs.- Notering på Oslo Axess har tjent oss godt siden børsnoteringen i 2014. Ettersom selskapet har vokst og utviklet seg, og nå har mer enn 1.500 aksjonærer, finner vi det naturlig å bli overført til hovedlisten. Dette vil gjøre selskapet mer synlig og tiltrekke seg en bredere gruppe investorer, uttalte Scanship-sjef Henrik Badin tidligere i år.Myrholt har ikke besvart vår henvendelse.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker