Bjørn Kjos vil trekke seg tilbake

Børs

Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønsker nå en mer tilbaketrukket rolle i selskapet, melder Bloomberg News.Han forteller også at han «konstant» snakker med styret om en plan for å finne en etterfølger.Intervjuet er gjort i forbindelse med en luftfartskonferanse i Paris denne uken.72-årige Kjos (som om bare noen dager fyller år) har siden 2002 vært toppsjef i flyselskapet, og er gjennom HBK Holding Norwegians største aksjonær.Per 11. juni eide HBK Holding 13,14 prosent av selskapet.Aksjen stiger 3,0 prosent fredag.Turbulente tiderDe siste månedene har vært turbulente for Bjørn Kjos og Norwegian. Flyselskapet gjennomførte i mars en emisjon og hentet inn 3 milliarder kroner i ny egenkapital, til en kurs på 33 kroner pluss tegningsretter.Rett etter emisjonen ble alle Norwegians 737 MAX-fly satt på bakken etter at to ulykker rammet flytypen.

bjørn kjos
Norwegian
norwegian air shuttle
Nyheter
Børs