Endre Røsjø. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Blør etter Nel-dramatikk - frykter lekkasjer

Det svir når storaksjonærer selger.

(Finansavisen ): Etter en lang periode med sterk oppgang, har den siste uken vært røff for en av børsens heteste aksjer, hydrogenaksjen Nel.Bare i går dundret aksjen ned over 15 prosent etter at to storeiere solgte seg kraftig ned.Antyder lekkasje- Disse to aksjonærene ville ta gevinst og engasjerte to meglerhus til å foreta et ganske dramatisk nedsalg, konstaterer Nel-investor Endre Røsjø overfor Finansavisen.Han sitter selv på rundt tre millioner Nel-aksjer.Røsjø reagerer ifølge avisen blant annet på det høye volumet i aksjen i forkant av at de to storeierne varslet nedsalget mandag ettermiddag.Han viser til at det fra 28. til 31. mai - i en periode Nel fart 15 prosent - ble omsatt i snitt over 48 millioner aksjer daglig, mot drøyt 16 millioner aksjer i snitt hittil i år.- Det virket som om det var lekket til noen som solgte aksjen ned torsdag og fredag, mener Røsjø.Spetalen-exitDet var nærmere bestemt amerikanske F9 Investments og danske H2 Holding som pøste ut aksjer for over 840 millioner kroner mandag kveld.Begge eies av tidligere gründere for oppkjøpte selskaper som har fått aksjer i oppgjør.Mandag solgte også Proton-gründer Tom Sullivan 70 av sine 73 millioner aksjer for 523 millioner kroner, etter å vært med på en drøy tredobling siden våren 2017.Mens de største eierne håver inn, får gjenværende aksjonærer ifølge avisen nok en gang kjenne på kroppen hva som skjer når store Nel-investorer forsvinner.Finansavisen viser til dagene etter at bjellesau Øystein Stray Spetalen dumpet sine Nel-aksjer våren 2016 og 2017. Aksjen reagerte med å dundre ned rundt 16 prosent.- Nel og hydrogen er en investering for fremtiden, men man kan naturligvis ikke vente en utvikling uten fartsdumper i aksjekursen, sier Jacob Krogsgaard i NEL Hydrogen Solutions i en kommentar til - Lys fremtidGründeren av Danmark-baserte H2 Logic, som i dag utgjør Nels fyllestasjonssegment, er en av dem som cashet inn på mandag.Krogsgaard viser til at pengene skal brukes på å betale skatt, samt investeringer i Everfuel Europe. Sistnevnte vil med drift og vedlikehold av hydrogenfyllestasjoner bli en ny kunde av Nel.- Både Nel og hydrogen går en lys fremtid i møte, men vi har sett at det er nødvendig at både drivstoff og kjøretøy er konkurransedyktige på pris – det holder ikke med bare det ene, sier han.Selv etter den harde medfarten i det siste, har Nel vært en av de sprekere aksjene på Oslo Børs hittil i år, med sin oppgang på over 50 prosent.Onsdag faller aksjen 1,6 prosent til 6,94 kroner.Hydrogenselskapet er dermed priset til drøyt 8,4 milliarder kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også