Børsraketter steg kraftig på flat børs

Børs

Det endte noenlunde flatt på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen endte opp 0,05 prosent til 864,63 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,3 milliarder kroner. Brent-oljen er ved børsslutt i Oslo ned 0,41 prosent til 65,40 dollar per fat. Ferske tall fredag viste at det i juni var 60.093 helt arbeidsledige i Norge. Det tilsvarer 2,1 prosent. Ifølge TDN Direkt var det også på forhånd ventet en ledighet på 2,1 prosent. 45 prosent av de helt ledige mottok dagpenger i juni.- Etter en økning i ledigheten forrige måned fortsatte nedgangen igjen i juni. Første halvår i år har antallet helt ledige falt med 3 900 personer, sa arbeids- og velferdsdirektør, Sigrun Vågeng, i en kommentar.Videre har det svært viktige G20-møtet begynt i dag, og investorer over hele verden venter spent på hva utfallet av samtalene mellom Donald Trump og Kinas president Xi Jinping blir.Av tungvekterne falt Equinor 0,38 prosent, mens Yara steg 1,42 prosent. Schibsted klatret hele 3,43 prosent. Børsraketten Scanship fortsatte årets elleville oppgang, og steg 6,25 prosent.Innen inkasso steg Axactor 4,47 prosent, mens B2Holding falt 1,0 prosent. Ellers tar vi med at Rec falt 3,35 prosent. Utfallet av helgens G20 møte vil kunne være avgjørende for selskapets fremtid. Höegh LNGFredag ettermiddag meldte Höegh LNG at AGL har valgt Höegh LNGs FSRU "Höegh Esperanza" til Crip Point LNG-prosjektet i Australia.Kontrakten er for en periode på ti år, og ventes å generere et årlig ebitda-bidrag på 31 millioner dollar, tilsvarende om lag 264 millioner kroner.Höegh Esperanza er for tiden på kontrakt med CNOOC - til juni 2021. Aksjen steg 3,24 prosent. NelHydrogenselskapet Nel klatret 9,41 prosent på fredagens nest høyeste omsetning. Nel-aksjer for hele 518 millioner kroner skiftet hender. Tidligere i juni var det en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Årsaken skal ha vært en hydrogenlekkasje etter at en plugg ble feilmontert. - Vi tar hendelsen svært alvorlig. Stasjonen på Kjørbo var levert av Nel, og vi har mobilisert alle våre ressurser, både for komme til bunns i saken, og for at kundene våre raskest mulig skal få stasjonene sine i normal og sikker drift. Hydrogenstasjonene i Europa er av samme generasjon som Kjørbo, og vi forventer å kunne gi klarsignal til å gjenåpne stasjonene utover i tredje kvartal 2019. Vi vil også styrke vårt kontinuerlige sikkerhetsprogram for dagens og fremtidige produkter, sa Nel-sjef Jon Andre Løkke fredag.Se dagens pressekonferanse med Nel her! EMGSSeismikkselskapet EMGS ble en av dagens vinnere med en oppgang på 5,38 prosent. Selskapet meldte i morges at de er tildelt en kontrakt fra BP for en proprietær CSEM-studie, offshore Senegal og Mauritania.Så langt i år har aksjen steget nærmere 110 prosent.Borr DrillingTor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling steg 3,13 prosent. Selskapet meldte i dag tidlig at det har fått godkjent forpliktelser for finansiering av totalt 645 millioner dollar.Etter å ha steget tidligere på dagen, endte det gjeldstyngede riggselskapet Seadrill uendret i fredagens handel.DNB Markets kunne i går melde at selskapets analytikere ser en oppside i aksjen på rundt 400 prosent fra dagens nivåer.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs