Bourbon har mottatt restruktureringsforslag

Offshorerederiet Bourbon Offshore har mottatt en rekke restruktureringsforslag fra långiverne. Resultatet kan bli en omfattende gjeldskonvertering.

Bourbon Front. Foto: Bourbon Offshore Norway.
Børs
Bourbon Offshore bekreftet onsdag at det har mottatt forslag om en finansiell restrukturering fra sine største långivere.
Det franske offshorekonsernet har i lang tid vært i samtaler med långiverne, samt lett etter finansielle partnere, for å sikre selskapets utvikling og utførelse av sin strategiske plan; #BourbonInMotion, som foreløpig går etter planen.Siden i fjor sommer har Bourbon hatt et midlertidig fritak fra å betale renter, avdrag og leasingforpliktelser slik at selskapet kan fokusere på driften, samtidig som arbeidet med finansielle løsninger pågår.Videre opplyste rederiet at det, som følge av økt behov hos kundene, hadde besluttet å reaktivere fem plattform forsyningsskip (PSV). 
14. mars rapporterte franskmennene at de hadde mottatt flere tilbud som innebar ny finansiering og gjeldsreduksjon, blant annet gjennom konvertering av gjeld til egenkapital. Både disse forslagene, samt det seneste, er gitt med en rekke forbehold.- Slike tilbud må bli analysert og vurdert med hensyn til konsernets interesser, de ansatte og aksjonærene, skriver Bourbon i en melding, og understreker at det kan komme flere forslag i løpet av de neste ukene.Reaktiverer skipI rapporten for første kvartal som ble lagt frem i starten av mai, var det for første gang på lang tid en svært positiv tone å spore hos kjemperederiet.- Innhentingen til offshoremarkedet virker å ha startet i første kvartal 2019, het det.De justerte inntektene beløp seg til 178 millioner euro, eller drøyt 1,7 milliarder kroner. Det er syv millioner euro mer enn i samme kvartal i fjor, samt en liten økning på 1,2 prosent fra fjerde kvartal.