Bredt aksjefall tirsdag - børsoppgang onsdag

Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,82 prosent og står i 7.949,27 poeng, mens Dow Jones står i 26.632,63 poeng etter en oppgang på 0,32 prosent.- Rentesnakk fra Fed-sjef Jerome Powell bidro til bredt aksjefall i USA i går kveld. Den amerikanske sentralbanksjefen uttrykte en avventende holdning til et eventuelt rentekutt allerede i juli. Gitt at markedet har priset inn et slikt kutt, ble reaksjonen blant investorene naturlig nok negativ, slo aksjeekspert Roger Berntsen fast i dagens rapport fra Nordnet.Oljeministrene i OPEC og samarbeidspartnerne (OPEC+) møtes igjen i neste uke. Der forventer Barclays enighet om en forlengelse av produksjonskuttene, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering onsdag.I motsatt fall tror banken det ligger an til kraftig prisfall, muligens til under 50 dollar-merket for Brent-oljen.Ferske tall fra USA viser at ordreinngangen for varige goder i USA var ned 1,3 prosent i mai på månedsbasis, mot en nedgang på 2,3 prosent i april. Ifølge vår makrokalender var det ventet indeksen ville falle 0,1 prosent. Dersom vi ser bort fra transport var ordreinngangen opp 0,3 prosent, mot ventet opp 0,1 prosent. 

wall street
Nyheter
Børs