Bredt børsfall i Asia

An investor reacts as he monitors stock prices at the brokerage house in Beijing Thursday, June 6, 2019. Asian stocks were mixed on Thursday as traders kept a close watch on impending U.S. tariffs on Mexico amid a standstill in its talks with China. (AP Photo/Andy Wong) Andy Wong
Børs

De asiatiske børsene faller bredt tirsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,62 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,38 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 1,82 prosent, og CSI 300 faller 2,10 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 1,31 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 0,38 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,20 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 0,14 prosent.ToppmøteInvestorer verden over venter nå i spenning før USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping skal treffes under det kommende G20-møtet i Japan. Der er det ventet samtaler mellom de to presidentene om handelskrigen mellom landene.Ifølge CNBC mener global markedsstrateg i JP Morgan, Hannah Anderson, at det ser ut til at konsensus i USA nå venter at Trump og XI ikke bare vil bli enige om å gjenoppta samtalene, men også å ikke ytterligere øke tollen for en bestemt tidsperiode. Selv er hun ikke like optimistisk.- Jeg tror nok kanskje det er litt i overkant av hva vi kan forventes oss som utfall av samtalene, sier hun til nettstedet.Utfallet vil også prege et eventuelt rentekutt i USA.- Et juli-kutt er svært sannsynlig, om det er våpenhvile eller ikke. Jeg tror hovedforskjellen for hva en våpenhvile vil bety for Fed er at hvis det er våpenhvile vil det bety ett kutt. Det kan være 25 basispunkter. Hvis det derimot ikke blir noe våpenhvile, kan kuttet komme på 50 basispunkter, sier analytiker i UBS Global Wealth Management, Tan Teck Leng, til CNBC.Wall StreetPå Wall Street kom president Donald Trump nok en gang i fokus mandag, etter å ha kritisert Fed på twitter. Dow Jones endte flatt, opp 0,03 prosent til 26.727,54. S&P 500 falt 0,17 prosent til 2.945,36, mens Nasdaq endte ned 0,32 prosent til 8.005,70.De lange rentene falt og 30-års renten endte ned 3,9 basispunkter til 2,552 prosent. 10-års renten falt 4,5 basispunkter til 2.021 prosent, mens 2-års renten endte ned 4,5 basispunkter til 1,737 prosent.

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs