Britisk rentedom klar

Bank of England holdt renten uendret.

FILE - In this file photo dated Wednesday, June 27, 2018, Mark Carney the Governor of the Bank of England, during a press conference to deliver the Financial Stability Report at the Bank of England in the City of London. Carney all but confirmed Tuesday Sept. 4, 2018, to a committee of lawmakers, that he is to stay at the helm of the central bank for longer than the planned June 2019 departure, to help ensure Britain leaves the European Union as smoothly as possible. (AP Photo/Matt Dunham, FILE) Matt Dunham

Bank of England (BoE) holder sin viktigste styringsrente, base rate, uendret på 0,75 prosent.Dette var i tråd med forventningene, og beslutningen var enstemmig.BoEs forrige renteendring var økningen med 25 punkter til 0,75 prosent 2. august 2018.Samtidig holdes rammen for tilbakekjøpsprogrammet for verdipapirer uendret på 435 milliarder pund, mens beholdningen av selskapsobligasjoner holdes på ti milliarder pund.Også disse beslutningene var enstemmige.Avventer BrexitBoE anerkjenner at usikkerheten har steget, og prognosen for BNP-veksten i 2. kvartal kuttes fra 0,2 prosent til null.Samtidg opprettholder BoE guidingen som peker mot ytterligere begrenset innstramning av pengepolitikken.Dette er i motsetning til Federal Reserve og Den europeiske sentralbanken, som begge har signalisert vilje til å vurdere rentekutt tidligere denne uken.Sentralbanken fortsetter også å guide for en Brexit-reaksjon «den ene eller andre veien».- Det blir trolig ingen endringer i pengepolitikk eller guiding inntil Brexit-prosessen har blitt avklart. (...) Den generelle synet er at noe mer innstramning er nødvendig for å holde inflasjonen nær målet gjennom prognoseperioden. Det er likevel intet behov for å justere det pengepolitiske synet på kort sikt, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets i en oppdatering.Les mer her.Se også: Øystein Olsen - en hauk blant mange duer


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker