BW Group selger i Dorian LPG

Eierandelen reduseres på stigende kurser. Siden årsskiftet er Dorian-aksjen opp mer enn 50 prosent.

Børs

BW Group solgte i løpet av to dager i forrige uke totalt 422.517 aksjer i det amerikanske gassrederiet Dorian LPG.Det fremgår av en melding sendt til det amerikanske Finanstilsynet fredag.Transaksjonene ble gjennomført i det åpne markedet onsdag og torsdag til snittkurser på henholdsvis 8,72 dollar og 8,87 dollar.Samlet innkasserte BW Group vel 3,72 millioner dollar, eller rundt 31,8 millioner kroner på handelen som reduserte konsernets eierandel til 13,4 prosent.Basert på fredagens sluttkurs på 9,02 dollar er den gjenværende aksjeposten verdt rundt 570 millioner kroner. I meldingen som først ble omtalt av Tradewinds, het det at selskapet, avhengig av markedsforholdene, ville selge minst 550.000 aksjer.Siden årsskiftet har Dorian LPG-aksjen steget nær 55 prosent ettersom markedet for frakt av flytende petroleumsprodukter (LPG) har tatt seg kraftig opp.Skrinla oppkjøpFor et drøyt år siden fremmet BW LPG et forslag om en sammenslåing med sin amerikanske konkurrent Dorian LPG.Dette førte imidlertid aldri frem, selv ikke etter en heving av budet. I oktober i fjor ble forslaget derfor trukket tilbake. Styreleder i BW LPG, Andreas Sohmen-Pao, omtalte det som en tapt mulighet, både for Dorian-aksjonærene og industrien som helhet.- Vi mener dette er en tapt mulighet for Dorian-aksjonærene og industrien, men vi forblir åpne for en fremtidig dialog, skulle styret og aksjonærene deres bli overbevist om fordelene ved konsolidering, skrev han.Totalt måtte Dorian LPG ut med 10 millioner dollar, eller vel 85 millioner kroner, til advokater og rådgivere i forbindelse med fremstøtet fra BW, viser rapporten for det avvikende regnskapsåret 2019 som ble lagt frem i slutten av mars.

bw group
bw lpg
andreas sohmen-pao
aksjer
dorian lpg
lpg
usa
fusjon
årsregnskap
Nyheter
Børs