Byr på Axel Springer

Vil ta selskapet av børs.

Fond kontrollert av den amerikanske private equity-investoren KKR byr onsdag 63 euro per aksje for Axel Springer, går det ifølge Reuters frem av en pressemelding.Budet tilsvarer en premie på 40 prosent fra sluttkursen 29. mai, da det tyske medieselskapet bekreftet forhandlinger med KKR om en potensiell strategisk investering. Minste akseptgrad er 20 prosent av aksjekapitalen.Budet lanseres i overensstemmelse med hovedaksjonærene, gründer Axel Springers enke Friede og toppsjefen Mathias Doepfner, som vil ta selskapet av børs for å investere i langsiktig vekst.Samtidig har styret bestemt seg for å utsette planlagte investeringer for 2019, til tross for en svakere enn planlagt utvikling i omsetningen. Styret peker på ny digitalskatt i Frankrike blant faktorer som påvirker negativt.I 2020 vil vekststrategien fortsette og det justert driftsresultatet (EBITDA) falle betydelig, men på den annen side venter selskapet en betydelig forbedring i påfølgende år.Aksjen reagerte opp 12 prosent til 62,88 euro i førhandelen hos meglerhuset Lang & Schwarz, etter å ha steget 20 prosent fra forhandlingene ble kjent til 56 euro på tirsdag.Springer hadde før dette slitt på børsen, ifølge New York Times på oppfatninger blant investorene om at selskapet har gjort for lite for å realisere verdier i online rubrikk.Pressemeldingen her.