Dårlige nyheter for Telenor

Nye bevis styrker mistanke om at Telenor kan ha misbrukt en dominerende stilling

Telenors konsernsjef Sigve Brekke presenterer Telenors resultat etter 4. kvartal 2017.
Børs

ESA har forelagt Telenor ytterligere argumenter og bevis i undersøkelsen av om selskapet misbrukte en dominerende markedsposisjon innen mobilkommunikasjon i Norge, ifølge en melding tirsdag.- Arbeidet har brakt frem ytterligere argumenter og bevis som styrker ESAs foreløpige standpunkt om at Telenor kan ha misbrukt en dominerende stilling og hindret konkurranse ved å skvise sine grossistkunders marginer på frittstående mobile bredbåndstjenester til privatkunder i Norge, heter det i meldingen.Telenor er invitert til å gi kommentar innen 13.august 2019, og kan be om å bli hørt også muntlig. Tillegget til varselet foregriper ikke den endelige konklusjonen i saken, opplyses det. Samtidig skriver ESA at det har besluttet å ikke gå videre med etterforskningen av bruddgebyr/klausuler i Telenors bedriftskontrakter, men vil fortsette å følge nøye med på slik kontraktpraksis.I en pressemelding skriver Telenor at de er tilfreds med at den delen av saken er avsluttet hos ESA, og at Telenor har hele tiden ment at deres avtaler om dette har vært lovlige.- ESA har orientert Telenor om at de har lagt bort saken som omhandler lock-in-praksis uten å ferdigstille undersøkelsen. Telenor har hele tiden ment at våre avtaler om dette har vært lovlige, og er tilfredse med at den delen av saken er avsluttet hos ESA, sier Ragnhild Mathisen, leder for Corporate Affairs i Telenor Norge.Telenor-aksjen er ned 1,33 prosent til 185,50 kroner. Kursfallet kan antagelig også delvis tilskrives at DNB Markets i dag har nedgradert Telenor-aksjen til selg fra hold, men samtidig som kursmålet opprettholdes til 183 kroner.

telenor
Nyheter
Børs