Danmark stenger alle hydrogenstasjoner

Alle åtte hydrogenstasjoner i Danmark blir midlertidig stengt etter eksplosjonen i Sandvika mandag, opplyser bransjetidsskriftet Ingeniøren.Energiselskapet OK, som inngår i Danish Hydrogen Fuel A/S, driver fire av stasjonene og bekrefter at de blir stengt.Det er hydrogenselskapet Nel som har levert teknologien bak tankstasjonen i Norge. OK er en del av danske Nel. Ifølge Nel er teknologien i Danmark en annen enn i Norge. Derfor bør det ikke være fare for en lignende eksplosjon ved danske stasjoner, sier Niels Ole Christensen til Ingeniøren.Nel stenger likevel stasjonene for sikkerhets skyld og anmoder danske bilister om å la tanken vare lengst mulig, da det ikke er klart når stasjonene vil åpne igjen.Alle ti stasjoner i Norge er også stengt etter ulykken i Sandvika.(©NTB)