Derfor stiger aksjemarkedet

Pilene pekte oppover for de toneangivende indeksene i USA torsdag. Dow Jones klatret 0,39 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite la på seg henholdsvis 0,41 og 0,57 prosent.Høyere oljepris løftet mange energiaksjer.- Etter kraftig fall i aksjemarkedene i mai som følge av den eskalerende handelskrigen har juni vært en god måned for aksjer, skriver Kjetil Olsen og Nick Pausgaard Fisker i fredagens rapport fra Nordea Markets.Økte forventninger til rentekutt fra den amerikanske sentralbanken bidrar til å løfte markedene.- Det virker som vi igjen er i en situasjon hvor nøkkkeltall på den svake siden løfter børsene fordi det øker sannsynligheten for rentekutt. Vi tror Fed utløser en slik sentralbank-put i juli og at de kommer til å hinte kraftig om et snarlig rentekutt på rentemøtet neste uke, skriver Nordea-økonomene.Hittil i juni er Dow Jones opp 5,21 prosent, Nasdaq har lagt på seg 5,15 prosent mens S&P 500 kan vise til en oppgang på 5,07 prosent.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker