Det ble oppgang på Oslo Børs fredag

Det ble en god uke på Oslo Børs, men ti aksjer falt til ny all-time low. Norwegian endte ned 13 prosent fra torsdagens høyeste.

Hovedindeksen steg 0,76 prosent til 868,84 fredag. Dermed ble det også en oppgang på 1,97 prosent denne uken.Det ble omsatt aksjer for 4,04 milliarder kroner og en stigende oljepris bidro til oppgangen. Brent-oljen var opp 1,4 prosent til 62,54 dollar fatet da Oslo Børs stengte, mens WTI-oljen var opp 1,6 prosent til 53,46 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,98 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Equinor steg 1,25 prosent til 170,60 kroner, mens Aker BP endte opp 1,8 prosent til 236,60 kroner. DNO steg 2,7 prosent til 15,41 kroner. Oljeprisen skal holdes høy?Energiministrene fra Russland og Saudi-Arabia, Alexaner Novak og Khalid al-Falih, møttes i St. Petersburg fredag for å forsøke å komme frem til en enighet i forkant av møtet i Opec+ i starten av juli.Al-Falih sa i forbindelse med konferansen, ifølge TDN Finans, at de er sikre på at Opec+ vil forlenge produksjonskuttene inn i andre halvår 2019. Både Novak og al-Falih uttalte også at de har et sammenfallende syn på oljemarkedet.- På Opec-siden er en rollover nesten i boks. Utfordringen blir å kalibrere med ikke-Opec, sa Falih ifølge Reuters.Analytikere i Commerzbank skal være overbeviste om at Opec og Russland vil gjøre alt i sin makt for å hindre overtilbud og sikre høyere priser.Se også: Oljeprisen løfter aksjer på Oslo Børs Se også: Oljeprisen har nådd bunnen Archer, NEL og NorwegianTorsdag ettermiddag ble det kjent at John Fredrikens Hemen Holding hadde brukt 33 millioner kroner til å laste opp i Archer . Fredag steg aksjen 9,52 prosent til 4,55 kroner og er da opp 1,7 prosent så langt i år. De siste 12 månedene er aksjen ned 58,4 prosent.Etter en hel rekke dager på rad med nedgang og gevinstsikringen i NEL ble det oppgang fredag. Aksjen ble dagens vinner med en oppgang på 10 prosent til 7,05 kroner. Aksjen var den tredje mest omsatte, etter Equinor og Telenor. Aksjen er opp 53 prosent siden nyttår og 130 prosent de siste 12 månedene.Norwegian stupte 7 prosent torsdag, etter skuffende trafikktall . Skuffelsen hadde ikke gitt seg og aksjen fortsatte ned 4,1 prosent til 32 kroner fredag. Fra torsdagens høyest var fallet på 13 prosent. Aksjen er med det ned 68 prosent siden nyttår og 77 prosent de siste 12 månedene.Ti aksjer til bunnsTi aksjer noterte seg for ny all-time low fredag.Hiddn Solutions falt 17 prosent torsdag, etter at godkjennelse av Energos-avtalen ble utsatt til en ekstraordinær generalforsamling. Aksjen fortsatte ned 9,4 prosent til 30 øre og ny bunnrekord fredag.Solstad Offshore endte ned 6,25 prosent til 1,05 kroner, mens teknologiselskapet Napatech falt nye 0,7 prosent til 1,355 kroner.BergenBbio falt 18,9 prosent til 13,62 kroner og ble med det også dagens taper på Oslo Børs.Borr Drilling falt 3,0 prosent til 16,78 kroner og ny all-time low. Aksjen har nå falt 56,5 prosent siden toppen.Seabird Exploration falt 1,9 prosent til 1,12 kroner. Heller ikke Seadrill, pOlight, Team Tankers eller Shelf Drilling har tidligere sluttet lavere.