Detaljhandelen skuffer

Faller mer enn ventet.

Børs

Detaljhandelsbedriftenes omsetningsvolum falt 1,3 prosent fra april til mai i år, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).Dette skjer etter en oppgang på 1,9 prosent fra mars til april.Detaljhandelen for mai var ifølge vår makrokalender ventet ned 0,9 prosent.Det var spesielt redusert salg av byggevarer og dagligvarer som drev nedgangen i det sesongjusterte volumet fra april til mai.Klesbutikker var også medvirkende til nedgangen, noe som ifølge SSB kan ses i sammenheng med at konsumprisindeksen viste 1,8 prosent prisøkning på klær fra april til mai.Virkedagskorrigerte tall for detaljhandelsbedriftenes omsetningsvolum i mars-mai 2019 falt 0,4 prosent sammenlignet med samme periode ett år tidligere.Les mer her. VarekonsumetHusholdningenes varekonsum falt 0,3 prosent i mai etter et fall også måneden før, viser andre sesongjusterte tall.Konsumet av mat- og drikkevarer falt 1,1 prosent, og bidro til å dra ned varekonsumet med over 0,3 prosentpoeng.Konsumet av andre varer falt også 1,1 prosent i perioden, med sterkt bidrag fra blant annet klær og sko, samt blant annet bøker og aviser.Andre varer trakk samlet sett ned varekonsumet med nærmere 0,5 prosentpoeng.Les mer her.

detaljhandel
ssb
varekonsum
Nyheter
Børs