Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag. Analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Nordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen, tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1] prosent. "Rentesnakk fra Fed-sjef Jerome Powell bidro til bredt aksjefall i USA i går kveld. Den amerikanske sentralbanksjefen uttrykte en avventende holdning til et eventuelt rentekutt allerede i juli. Gitt at markedet har priset inn et slikt kutt, ble reaksjonen blant investorene naturlig nok negativ. Dollaren derimot, reagerte opp på disse uttalelsene, da renteforskjellen mellom USA og dets handelspartnere ble litt større enn de tidligere var. Når det er sagt, de toneangivende indeksene i Asia endte relativt uendret. Med andre ord lot ikke investorene i Asia seg påvirke av bevegelsene i USA. Oljeprisen er opp én dollar fra gårsdagens nivåer. Betydelig lagertrekk i USA var den viktigste driveren for oljemarkedet i går kveld", skriver Berntsen i mrogenrapporten. Oslo BørsHovedindeksen endte tirsdag i 861,59 poeng, ned 0,91 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for drøyt 4,1 milliarder kroner.Ifølge en børsmelding mandag kveld ville Dolphin Drilling begjære selskapet konkurs med mindre det kom til enighet med kreditorene om refinansieringen av selskapet innen tirsdag 25. juni klokken 14:00. Tirsdag meldte selskapet at styret har besluttet å flytte fristen for en slik enighet til klokken 10:00 onsdag 26. juni 2019. Aksjen endte dagen ned 39,57 prosent.Mandag ble det kjent at Fearnley Securities har mottatt en forespørsel fra en investor om å undersøke mulighetene for å kjøpe 3-5 prosent av aksjene i Fjord1. Tirsdag morgen kom meldingen om at investoren har fullført kjøpet av 3,15 millioner aksjer i Fjord1 til kurs 41 kroner. Investoren ga dermed drøyt 129 millioner kroner for aksjene. Fjord1-aksjen steg 11,11 prosent.Solstad Offshore klatret nærmere 30 prosent mandag etter at elektriker-bjellesau Eigel Ingvar Thom kjøpte seg opp i det gjeldstyngede supplyrederiet. Tirsdag fortsatte oppgangen og aksjen la på seg 13,10 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 1,54 prosent til 66,05 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,94 prosent til 58,95 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,00 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.USAAlle de toneangivende indeksene i USA svekket seg tirsdag. Dow Jones falt 0,67 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq endte dagen ned henholdsvis 0,95 og 1,51 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at Fed-sjef Jerome Powell uttrykte at Fed overvåker og vurderer hvorvidt de økonomiske utsiktene krever at renten kuttes. Han uttalte også at Fed vil basere seg på økonomiske data med en «vente og se»-holdning.- Siden starten på året har vi hatt en tålmodig holdning mot å gjøre endringer i pengepolitikken. Vi er tydelige på at sentralbanken vil overvåke implikasjonene av ny informasjon for økonomiske utsikter. Vi vil handle fornuftig for at utviklingen skal fortsette med et sterkt arbeidsmarked og en inflasjon nær målet på to prosent, sa Powell i New York.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan faller Nikkei 225-indeksen 0,69 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,66 prosent.Shanghai Composite går tilbake 0,23 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,14 prosent.Koreanske Kospi er ned 0,08 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,02 prosent.Straits Times i Singapore svekkes 0,20 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagKapitalmarkedsdag

  • Yara: London 9.30-16.00
MakroAnnetKilder: SSB og TDN Direkt

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
roger berntsen
asia-børsene
wall street
oljeprisen
Nyheter
Børs