Dette vil påvirke Oslo Børs

Børs

Analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen i Nordnet tror Oslo Børs (OBX-indeksen) åpner opp 0,2 prosent, eller innenfor intervallet 0-0,3 prosent.- De toneangivende indeksene i Asia steg rundt en prosent torsdag, i påvente av helgens G20-møte i Osaka. Trump og Xi Jinping skal holde utvidede handelssamtaler i forbindelse med møtet, noe mange investorer håper vil bringe USA og Kina nærmere en endelig handelsavtale. Ifølge USAs finansminister, Steven Mnuchin, er 90 prosent av handelsavtalen allerede ferdigforhandlet. Når det er sagt, gitt dagens fastlåste situasjon kan det tenkes at de resterende 10 prosent av avtalepunktene utgjør 90 prosent av totalavtalen for partene. Mao. går det mest sannsynlig en god stund til før en evt. avtale kan signeres, skriver han på Nordnet-bloggen.Berntsen peker også på at markedet venter på neste ukes toppmøte i OPEC.- Oljeprisen, som er viktig for Oslo Børs, har holdt seg relativt stabil det siste halve døgnet. I neste uke er det for øvrig duket for nytt toppmøte i OPEC. Det ventes at OPEC og dets samarbeidspartnere, deriblant Russland, vil videreføre dagens avtale om produksjonsbegrensninger for å holde prisen på olje oppe, fortsetter han.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste i går et mye høyere lagertrekk enn ventet , men oljeprisen trekker likevel noe ned torsdag morgen.Brent-oljen faller 0,4 prosent til 65,44 dollar fatet, mens WTI-oljen går tilbake 0,4 prosent til 59,14 dollar fatet.Apple utløste rallyAsia-børsene steg altså torsdag, men stemningen er spent før møtet mellom USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping på G20-møtet i Japan.I Tokyo steg Nikkei 1,2 prosent til 21.338,17, mens den bredere Topix-indeksen la på seg 1,2 prosent til 1.553,27.Apple-leverandøren Japan Display spratt opp over 18 prosent etter oppslag om at teknologigiganten vil spytte inn 100 millioner dollar i selskapet.I Kina klatrer large cap-indeksen CSI 300 1,3 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen trekker opp 0,9 prosent. Hang Seng avanserer 1,1 prosent.Oppgangen følger opp gårsdagens Wall Street, som fikk seg et løft etter finansminister Steven Mnuchins uttalelser om at han øyner en vei frem til en handelsavtale mellom USA og Kina.Japan-tall innfriddeTall fra Japan viser at detaljomsetningen der steg 0,3 prosent fra april til mai, mens den på årsbasis steg 1,2 prosent.Reuters-konsensus pekte mot 1,2 prosent oppgang på årsbasis.Samtidig viser tall fra Kina ifølge Bloomberg at lønnsomheten blant industriselskapene der falt 2,3 prosent i januar-mai 2019, sammenlignet med samme periode i fjor.Asia-kommentaren her. USA-kommentaren her. De norske i USA og Canada

roger berntsen
oslo børs
oljeprisen
wall street
steven mnuchin
g20
handelskrig
nikkei
nordnet
Nyheter
Markedskommentarer
Børs