Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag. Analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Nordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen, tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1] prosent. "I dag starter det mye omtalte G20-møtet i Osaka i Japan, der USA og Kina skal holde utvidede handelssamtaler i et forsøk på å løse handelskonflikten. Hvorvidt partene kommer nærmere hverandre i løpet av helgen gjenstår å se. Tilsvarende samtaler hadde Trump og Xi Jinping ved forrige G20-møte i november 2018. Den gang ble landene enige om en våpenhvile. Det er ikke usannsynlig at så skjer denne gangen også. Når det er sagt, «ulovlig» teknologioverførsel er et sentralt pkt. i forhandlingene. Denne praksisen vil Trump til livs ved at Kina endrer sin lovgivning. Trump presser knallhardt på dette punktet, da det er et av hans sterkeste kort i forhandlingene. Med andre ord, de kommende dagene blir spennende for alle parter", skriver Berntsen i morgenrapporten. Oslo BørsHovedindeksen endte torsdag på 864,20 poeng, etter en oppgang på 0,40 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.200 millioner kroner.Rigg-sektoren var i godt driv  torsdag, der Borr Drilling endte opp 11,50 prosent og Seadrill endte opp 6,99 prosent. DNB Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål 20 dollar på Seadrill, som betyr at analytikerne ser en oppside i aksjen på rundt 400 prosent  fra dagens nivåer. Nel oppdaterte vedrørende eksplosjonen. Selskapet skrev at undersøkelsen viser at en installasjonsfeil på en plugg i en hydrogentank på hydrogenstasjonen var rotårsaken til lekkasjen som førte til eksplosjon på stasjonen. Aksjen reagerte med å stige 9,52 prosent.Her forklarer NEL i detalj hva som skjedde DNB Markets tok opp dekning på Ice Group-aksjen  med en kjøpsanbefaling og kursmål på 33 kroner per aksje. Aksjen spratt opp 13,64 prosent.Solstad Offshore korrigerte ned og endte med et fall på hele 18,48 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 0,47 prosent til 65,36 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,59 prosent til 59,08 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 66,39 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.«Alle øyne er på G20-toppmøtet i Japan, da Donald Trump og Xi Jinping møtes for første gang på syv måneder for å diskutere handel», sier en UOB-analytiker, ifølge TDN Direkt.Markedsanalytiker i OANDA, Edward Moya, mener ifølge nyhetsbyrået at markeder bør begynne å forvente at Trump vil tilby noen lettelser for Huawei, samt utsette den neste runden med tariffer av kinesiske varer.«Til gjengjeld forventer Trump at Xi vil tilby kjøp av amerikanske varer, markedsadgang og endringer i IP-lov», sier han ifølge TDN Direkt.Toppmøtet vil ifølge nyhetsbyrået også være den siste sjansen Saudi-Arabia og Russland har til å forhandle før produksjonskuttene i OPEC utløper lørdag. OPEC vil møtes i Wien mandag og tirsdag for å bestemme om de skal videreføre produksjonskuttene på 1,2 millioner fat per dag ut året.USADow Jones falt torsdag 0,04 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq la på seg henholdsvis 0,38 og 0,73 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at investorene spenner setebeltene før G20-toppmøtet i Osaka denne helgen.Ifølge South China Morning Post og Politico har USA gått med på å utsette en varslet tolløkning på kinesiske varer til en verdi av nærmere 2.800 milliarder kroner. En slik utsettelse var ifølge en kilde prisen Xi satte for å gå med på et nytt møte med Trump. Dette åpner for nye forhandlinger om en handelsavtale mellom de to landene.På nøkkeltallsfronten viste sesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsdepartementet at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 227.000 per 22. juni, opp 10.000 (revidert) fra uken før. Konsensus indikerte 220.000 jobless claims. Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan faller Nikkei 0,43 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,29 prosent.Shanghai Composite svekkes 0,88 prosent, og CSI 300 faller tilbake 0,52 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,56 prosent.Kospi i Sør-Korea svekkes 0,24 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,30 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,14 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagMakro

 • G20-toppmøte i Osaka, Japan
 • Japan: Arbeidsledighet, mai
 • Japan: Tokyo-KPI, juni,
 • Japan: Industriproduksjon mai
 • Norge: K2, mai, kl. 08.00
 • Frankrike: KPI, juni, kl. 08.45
 • Sverige: Detaljhandel, mai, kl. 09.30
 • Norge: Norges Banks valutatransaksjoner, juli, kl. 10.00
 • Norge: NAV-ledighet pr juni, kl. 10.00
 • Storbritannia: BNP, 1. kvartal, kl. 10.30
 • EMU: KPI, juni, kl. 11.00
 • Italia: KPI, juni, kl. 11.00
 • USA: Privat inntekt/forbruk, mai, kl. 14.30
 • USA: Chicago-PMI, juni, kl. 15.45
 • USA: Michigan-indeksen, juni, kl. 16.00
Annet
 • Nel: Pressekonferanse angående Kjørbo-hendelsen på Hotel Continental, kl. 11.00
 • Nel: Internasjonal pressekonferanse og investorpresentasjon, kl. 15.00
 • Dolphin Drilling: Ordinær generalforsamling
 • Element: Ordinær generalforsamling
 • Baker Hughes: Riggtelling, kl. 19.00
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)

oslo børs
roger berntsen
oljeprisen
asia-børsene
wall street
Nyheter
Børs