Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,6 prosent, eller innenfor intervallet [0,5, 0,7] prosent. "De asiatiske børsene endte alle opp tirsdag, noe som kan hjelpe Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Oppgangen i Asia kom på tross av nye tolltrusler fra Trump overfor Kina. Trump og Xi Jinping er ventet å møtes i slutten av måneden i forbindelse med G20-møtet i Japan. Gitt at forrige store gjennombrudd i den pågående handelskrigen mellom USA og Kina, kom ved G20-møtet i november i fjor, håper mange investorer på tilsvarende positiv utvikling denne gangen også", skriver Berntsen i morgenrapporten."De amerikanske børsene, med Nasdaq i spissen, steg også i går kveld. I tillegg er oljeprisen noe høyere enn den var da Oslo Børs stengte fredag. Med andre ord, de underliggende forholdene er relativt gode, både for Oslo Børs, samt de andre europeiske børsene i dag", fortsetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen steg 0,76 prosent til 868,84 fredag. Det ble omsatt aksjer for 4,04 milliarder kroner og en stigende oljepris bidro til oppgangen. Torsdag ettermiddag ble det kjent at John Fredrikens Hemen Holding hadde brukt 33 millioner kroner til å laste opp i Archer . Fredag steg aksjen 9,52 prosent.Etter en hel rekke dager på rad med nedgang og gevinstsikringen i NEL ble det oppgang fredag. Aksjen ble dagens vinner med en oppgang på 10 prosent.Norwegian stupte 7 prosent torsdag, etter skuffende trafikktall . Skuffelsen hadde ikke gitt seg og aksjen fortsatte ned 4,1 prosent.Ti aksjer noterte seg for ny all-time low  fredag.Hele børskommentaren her USAPå de amerikanske børsene var det mandag god stemning, etter at det fredag ble kjent at USA og Mexico har blitt enige om en avtale  som suspenderer den varslede innføringen av toll på mexicanske varer på ubestemt tid.- Mexico har i retur blitt enige om å ta tøffe grep for å håndtere migrantstrømmen gjennom landet. På den måten kan ulovlig innvandring fra Mexico bli kraftig redusert eller eliminert. Detaljer fra avtalen vil bli offentliggjort av utenriksdepartementet snart, skrev Trump på Twitter  fredag, ifølge NTB.USA er blant Mexicos aller viktigste handelspartnere og amerikanere kjøpte i fjor mexicanske varer til en verdi av 378 milliarder dollar, rundt 3.260 milliarder kroner. Økte tollsatser ville imidlertid også rammet amerikanske importører og forbrukere, noe som har gjort at Trump har slitt med å få støtte i sitt eget parti. Mandag endte Dow Jones mandag opp 0,30 prosent til 26.062,68. S&P 500 klatret 0,47 prosent til 2.886,73, mens teknologitunge Nasdaq steg 1,05 prosent til 7.823,17.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,83 prosent til 62,81 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,22 prosent til 53,91 dollar fatet.AsiaI Japan klatrer Nikkei 0,23 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,39 prosent.Shanghai Composite klatrer 1,87 prosent, og CSI 300 styrkes 2,33 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,76 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,36 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia styrkes 1,35 prosent og Straits Times i Singapore klatrer 0,48 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagMakro

  • Norge: KPI, mai, kl. 08.00
  • Norge: Norges Banks regionale nettverk, kl. 10.00
  • EMU: Sentix-indeksen, juni, kl. 10.30
  • Storbritannia: Arbeidsledighet, mai, kl. 10.30
  • USA: NFIB, mai, kl. 12.00
  • USA: Produsentpriser, mai, kl. 14.30
Annet
  • SAS: Trafikktall mai, kl. 11.00
  • API: Ukentlig oljelagertall, kl. 22.30
  • Aqualis: Ordinær generalforsamling
  • Shelf Drilling: Ordinær generalforsamling
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
roger berntsen
asia-børsene
wall street
Nyheter
Børs