DNB Markets anbefaler Yara-aksjen

- Kombinert med potensial for kostnadsforbedringer og økt avkastning til aksjonærene gjør dette at vi har en kjøpsanbefaling, skriver meglerhuset. 

Børs

I likhet med Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen, har også DNB Markets stor tro på Yara og anbefaler kjøp i sin siste oppdatering. Onsdag holder selskapet kapitalmarkedsdag i London. - Aksjen er opp 7 prosent den siste måneden og stengte i går på 410 kroner pr aksje. Vi er positive i forkant av ledelsens gjennomgang og venter at presentasjonen vil gjenspeile det nye styrets justeringer av strategien, også inkludert mulig salg av eierandeler, heter det fra meglerhuset. Yara-aksjen har hittil i 2019 klatret 26 prosent på Oslo Børs, som er omtrent like mye som aksjen har steget det siste året. - I tillegg venter vi nye signaler når det gjelder avkastningsmål, kostnadsnivå og utbytte fremover. Neste oppdatering fra selskapet er deretter Q2-rapporten i midten av juli. Her har vi estimater over konsensusforventningene og vi vil i denne forbindelse følge med på eventuelle kortsiktige signaler ved kapitalmarkedsdagen. Drevet av lavere tilbud enn ventet fra Brasil og regionen rundt det kaspiske hav ligger ureaprisene i øyeblikket over vårt estimat for Q3. Naturgassprisen er i tillegg lav og bidrar til dempet kostnadspress. - Kombinert med potensial for kostnadsforbedringer og økt avkastning til aksjonærene gjør dette at vi har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 480 kroner pr aksje, skriver DNB Markets. 

yara
dnb markets
Nyheter
Børs