DNB Markets anbefaler Yara-aksjen

- Kombinert med potensial for kostnadsforbedringer og økt avkastning til aksjonærene gjør dette at vi har en kjøpsanbefaling, skriver meglerhuset.

I likhet med Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen, har også DNB Markets stor tro på Yara og anbefaler kjøp i sin siste oppdatering. Onsdag holder selskapet kapitalmarkedsdag i London. - Aksjen er opp 7 prosent den siste måneden og stengte i går på 410 kroner pr aksje. Vi er positive i forkant av ledelsens gjennomgang og venter at presentasjonen vil gjenspeile det nye styrets justeringer av strategien, også inkludert mulig salg av eierandeler, heter det fra meglerhuset. Yara-aksjen har hittil i 2019 klatret 26 prosent på Oslo Børs, som er omtrent like mye som aksjen har steget det siste året. - I tillegg venter vi nye signaler når det gjelder avkastningsmål, kostnadsnivå og utbytte fremover. Neste oppdatering fra selskapet er deretter Q2-rapporten i midten av juli. Her har vi estimater over konsensusforventningene og vi vil i denne forbindelse følge med på eventuelle kortsiktige signaler ved kapitalmarkedsdagen. Drevet av lavere tilbud enn ventet fra Brasil og regionen rundt det kaspiske hav ligger ureaprisene i øyeblikket over vårt estimat for Q3. Naturgassprisen er i tillegg lav og bidrar til dempet kostnadspress. - Kombinert med potensial for kostnadsforbedringer og økt avkastning til aksjonærene gjør dette at vi har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 480 kroner pr aksje, skriver DNB Markets.