Donald Trump senker norske renter

(Finansavisen): Det kraftige fallet i internasjonale renter nådde for alvor Norge tirsdag. Norske markedsrenter falt klart.Rentefallet viser at markedsaktørene ikke lenger er sikre på at Norges Bank hever renten om to uker, slik sentralbanken tydelig har signalisert, og at troen på at det kommer en heving til i desember er blitt til sterk tvil, skriver Finansavisen.I markedet er det nå null tro på at det kan komme rentehevinger etter 2019. Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets mener det er rentefallet ute som smitter over på de norske rentene, og særlig litt ut i tid.- Hvis USA skulle gå i resesjon, så vil det gå dårligere også for norsk økonomi. Det er ikke det at Norges Bank vil kutte fordi Fed kutter, men Norges Bank vil kutte fordi det i så fall går svakere i norsk økonomi, sier Aamdal til Finansavisen.- Hvis Fed kutter renten allerede i juli, vil det påvirke Norges Bank annerledes enn om kuttet kommer i september?- Hvis Fed kutter renten fordi de frykter at økonomien går i utforbakke, så vil det ha negative effekter også for Norge. Om kuttet først og fremst er for å forebygge finansiell uro, så påvirker det mindre. Vi tror Fed vil signalisere at kuttet er for å forebygge finansiell uro, sier seniorøkonomen til Finansavisen.- Vil markedet legge stor vekt på hva Fed sier om årsakene til kuttet?- Reaksjonene i aksjemarkedet tirsdag viser at det ikke skal så mye signaler fra Fed til før det slår mye ut. For aktørene i aksjemarkedet er det viktig hvordan de tror handelskrigen utvikler seg, og nøkkeltall blir viktige, men også Feds kommunikasjon betyr noe, avslutter Aamdal.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også