Enorm Nel-handel hos Nordnet-kundene

- Sjelden vi ser noe så voldsomt.

Handelen i Nel har vært tung de siste dagene, og i går tok det helt av med en omsetning på hele 980 millioner kroner - mange ganger mer enn i Equinor.Over 188 millioner Nel-aksjer skiftet eiere i løpet av dagen, der aksjen svingte mellom 4,26 kroner (ned 17,0 prosent) og 6,08 kroner (opp 18,5 prosent).Mye av denne omsetningen finner sted på Nordnets plattformer, der over 9.600 private Nel-aksjonærer handler.- Disse omsatte i går Nel-aksjer for 329 millioner, og nettokjøpte for nesten 54 millioner kroner, så Nordnet sto for 33,6 prosent av totalomsetningen, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i en kommentar til Hegnar.no.- Sjeldent så voldsomtHan legger ikke skjul på at dette er relativt store tall.- Det er sjelden vi ser så voldsomme transaksjoner og nettokjøp på så kort tid, legger Johannesen til.Nel åpnet kraftig ned torsdag, men gjorde en helomvending utpå ettermiddagen, i kjølvannet av at sikkerhetskonsulentene i Gexcon kunngjorde de første funnene i sin etterforskning .Konsulentene (som Nel selv har hyret inn) viste til at verken elektrolysøren (levert av Nel og som brukes til å produsere hydrogenet) eller dispenseren kundene bruker hadde noe med mandagens eksplosjon i Sandvika å gjøre.- Vi så fra våre kunders aktivitet at volumet i aksjen tok seg enormt opp etter at denne meldingen ble sluppet til markedet. Våre kunder har lenge vært store aksjonærer i Nel, og viser igjen med dette at de til stadighet er på kjøper'n i aksjen, til tross for en volatil reise de siste ukene, fortsetter investeringsøkonomen i Nordnet.- Jeg angrer bittertHan minner om at aksjen, til tross for et kraftig fall de seneste ukene, fortsatt er opp 27 prosent hittil i år. Dette er nesten fire ganger bedre enn Oslo Børs, som på sin side er opp 7,4 prosent siden årets begynnelse.- Mange av våre kunder har hatt en fantastisk reise i Nel så langt i år. Selv med et fall på over 30 prosent siste måneden, ser vi at de har fortsatt sin store kjøpsinteresse gjennom disse strabasiøse dagene for selskapet, fortsetter Johannesen.Han påpeker også at aksjen var den mest solgte inn mot juni måned, da sto aksjen i over åtte kroner.- Slik sett er det ekstremt gledelig å se at våre kunder har timet aksjen godt, og har gleden av å kjøpe den 30 prosent lavere enn hva de kunne selge for i slutten av mai. Jeg angrer selv bittert på at jeg ikke kastet meg på denne aksjen i starten av året, forteller Johannesen.Ny, tung handel i dagDen høye omsetningen i Nel fortsetter fredag.Aksjen faller 2,7 prosent til 5,68 kroner på dagens hittil suverent høyeste volum: 274 millioner kroner.Nærmest ligger Yara og Equinor, på hhv. 162 og 140 millioner kroner.


Les også