Equinor og OMV inngår samarbeid

Har inngått et utvidet samarbeid.

Børs

Equinor og OMV har inngått et utvidet samarbeid og signert to intensjonsavtaler, ifølge en melding fra Equinor onsdag. Kontrakten er for utbygging av Wisting-funnet i Barentshavet og konseptutvikling for Hades/Iris-funnet i Norskehavet, opplyses det. Hades/Iris-funnet ligger på Haltenbanken nær Morvin, Kristin-feltet, Heidrun-feltet og Åsgard-feltet hvor Equinor er operatør.Intensjonsavtalen forutsetter at selskapene skal samarbeide for å finne den beste løsningen for utbygging og tilknytning av Hades/Iris til eksisterende infrastruktur. Avtalen innebærer at OMV forblir operatør.- Vi er opptatt av å skape verdier og opprettholde aktivitet på norsk sokkel i mange tiår framover i tett samarbeid med andre aktører. Vi er glade for at vi gjennom dette samarbeidet overtar et godt forberedt prosjekt og kan utvikle det, sier konserndirektør i Equinor, Arne Sigve Nylund, i meldingen.- Et tett samarbeid mellom de største eierne i disse to lisensene er basert på den ekspertisen vi har hver for oss, og disse avtalene vil styrke mangfoldet på norsk sokkel. Vi vil begge dele kompetanse og sikre kontinuitet I disse prosjektene, sier Johann Pleininger, konserndirektør for oppstrømsvirksomhet i OMV, i meldingen.Formell overføring av operatørskap for Wisting er planlagt i tredje kvartal inneværende år og krever godkjenning av norske myndigheter.

equinor
omv
Nyheter
Børs