Fem av ti aksjemeglere hadde kun videregående skole

Meglerhus får sterk kritikk av Finanstilsynet.

- Det er blitt langt mindre populært å jobbe i meglerbransjen for folk med finansutdannelse, sier adm. direktør Stig A. Rognstad i Norse Securities til DN.Finanstilsynet mener ifølge avisen at de ansatte i meglerhuset ikke forsto de kompliserte produktene de solgte, eller regelverket på området. I en fersk rapport, som Finansavisen omtalte først, skriver tilsynet at en stor del av de ansatte er uten relevant bransjeerfaring, og kun et fåtall har utdannelse innen finans eller økonomi.- Det er vanskelig å si hvorfor færre vil jobbe i meglerbransjen. Vi har tatt grep og har hatt en betydelig bedre sammensetning av ansatte det siste halvannet året, sier Rognstad til DNHalvparten av de ti meglerne i selskapet i 2018 hadde «ingen utdannelse utover videregående skole, og kun et fåtall av meglerne har noe bransjeerfaring», skriver Finanstilsynet.- Det er krevende å drive et lite meglerhus i Norge i dag. Det er et betydelig antall forskrifter og regler man må følge, og de siste årene har det vært store endringer. Det kommer så mange nye regler fra EU at Finanstilsynet ikke lenger oversetter dem til norsk, sier Rognstad til avisen.