Fersk oppdatering fra Nel

Nel har mandag formiddag lagt frem nye resultater fra undersøkelsene etter eksplosjonen ved Kjørbo hydrogenstasjon.Ifølge meldingen viser Gexcon-undersøkelsen foreløpig at hendelsen startet med en hydrogenlekkasje fra høytrykkslagringsenheten, og at en «sky» av hydrogen ble antent.- På grunnlag av videre undersøkelser kan vi med sikkerhet si at lekkasjen startet i høytrykkslagringsenheten, og vi utfører nå undersøkelser for å forstå de detaljerte mekanismene for lekkasjen, så vel som hva som forårsaket tenningen, sier Vice President i Gexcon, Geirmund Vislie, i en kommentar.Sammen med myndighetene driver Nel og Gexcon ifølge meldingen en off-site undersøkelse av høytrykkslagringsenheten, som består av både tanker og komponenter fra tredjepartsleverandører, samt komponenter fra Nel.«Forskjellige tester og analyser er startet, og vil fortsette til partene har en klar forståelse av nøyaktig hvor og hvordan lekkasjen startet. Videre undersøkelser og datasimuleringer vil også se på kilden til tenningen», heter det i meldingen.Lavtrykk stål- og komposittlagre var verken kilden til lekkasje eller antenning.- Vi kan nå konkludere med at Nels kjerneteknologi ikke var kilden til lekkasjen. Men vi søker fortsatt etter det som antente hydrogener, sier Nel-sjef Jon André Løkke i en kommentar.Ifølge TDN Direkt er det fortsatt for tidlig for Nel å si noe om tidslinjen for gjenåpning av fyllestasjonene.- Vi har klarert ut noen saker og ting, noe vi er veldig glade for, men tidslinjen for å gjenåpne stasjonene er det fortsatt for tidlig å si noe om. Det må vi komme tilbake til, og det håper vi at vi kan gjøre så snart som mulig, men vi ønsker å komme til bunns i hendelsesforløpet først, sier IR- og kommunikasjonskontakt i Nel, Bjørn Simonsen, til nyhetsbyrået.Nel stiger mandag formiddag 5,12 prosent til 6,06 kroner på Oslo Børs, og er dagens hittil mest omsatte aksje.Les hele meldingen her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker