Fiat skroter planer om sammenslåing med Renault

Fiat Chrysler skrinlegger planene om å slå seg sammen med Renault, opplyser en talsmann i bilprodusenten.

– Styret var ikke i stand til å ta en avgjørelse etter at franske representanter ba om å utsette avstemningen, sier talsmannen.Den franske stat, som eier 15 prosent av Renault, har vært noe avventende til sammenslåing og blant annet krevd garantier for at arbeidsplasser ikke går tapt.- Det er blitt klart at det ikke eksisterer politiske støtte for en fusjon i Frankrike for tiden. Vi mener fortsatt dette ville ha vært en riktig vei fremover. Dette var et balansert forslag som ville ha gitt fordeler for alle parter, skriver Fiat Chrysler i en uttalelse natt til torsdag.Sammenslått ville selskapene ha blitt verdens tredje største bilprodusent globalt, med 8,7 millioner solgte kjøretøy årlig.De to bilprodusentene har forhandlet i ukevis. Det endte i et tilbud mot slutten av mai der 50 prosent av aksjene i det fusjonerte selskapet skulle tilfalle eierne av Fiat Chrysler. De resterende skulle gå til Renaults eiere.På børsen i Milano steg kursen på Fiat-Chrysler-aksjen med hele 18 prosent da nyheten om tilbudet ble kjent mandag.(©NTB)