Frontline-sjefen oppdaterer om dramaet utenfor Iran

Bekrefter at brannen er slukket.

Frontline-skipet «Front Altair» ble i går gjenstand for et angrep utenfor kysten av Iran. Ifølge Sjøfartsdirektoratet ble det rapportert om tre detonasjoner på skipet.Frontline-sjef Robert Hvide MacLeod har i dag kommet med en kort oppdatering av situasjonen.- Våre kolleger fra «Front Altair» ankommer i formiddag Bandar Abbas i Iran. De blir tatt godt vare på, og vi gjentar at ingen av mannskapet ble skadet, og det er heller ikke registrert forurensning, understreker han.Han understreker at brannen på «Front Altair» er slukket.- Skipet har assistanse fra bergingsbåt, og driver med kurs vekk fra land. En ny bergingsbåt med utstyr for redning, brannslukking og slep er ventet å ankomme klokken 13:00 i dag. Spesialister og representanter for rederiet er på vei, og ventes å ankomme i løpet av morgendagen, fortsetter MacLeod.Utelukker feil ved skipetDet John Fredriksen-kontrollerte rederiet kjenner ikke årsaken til eksplosjonen og brannen.- Men vi utelukker at det er feil ved skipet som har forårsaket dette. Hele denne alvorlige hendelsen vil bli gransket og grundig etterforsket. Vi vil selvfølgelig ta en aktiv rolle i dette arbeidet, og det er i den prosessen årsaken skal fastslås, skriver Frontline-sjefen. Mannskapet ombord besto av 11 russere, en georgier og 11 filippinere.- Alle ble reddet ombord i «Hyundai Dubai», og videre over i et iransk marinefartøy som fraktet alle inn til havnebyen Jask, forteller MacLeod, som gjentar selskapets takk til alle som har bidratt i arbeidet med å få kollegene trygt i land.