Frontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair

Frontline utelukker at eksplosjonen på tankskipet Front Altair i Omanbukta skyldtes mekanisk eller menneskelig feil, men har ikke funnet årsaken ennå.

I en pressemelding fra selskapet skriver Frontline fredag at selskapet vil utvise «ekstrem forsiktighet» når nye kontrakter i regionen vurderes.– Selskapet vil vurdere alle mulige tiltak for å sikre sikkerheten til våre fartøy som for tiden opererer i området, skriver Frontline.EvakuertEksplosjonen på tankskipet Front Altair fant sted torsdag klokka 5, lokal tid, kort tid etter at fartøyet hadde passert gjennom Hormuzstredet i Persiagolfen.– Det viktigste er at alle de 23 medlemmene av mannskapet om bord Front Altair er uskadd etter å ha blitt reddet av lastefartøyet Hyundai Dubai og deretter fraktet av et iransk marinefartøy til havnebyen Jask, opplyser Frontline.– Årsaken til eksplosjonen er ukjent for selskapet, selv om vi har utelukket muligheten for at den var forårsaket av mekanisk eller menneskelig feil.Skadeomfang ukjentTil E24 sier Frontline-sjef Robert Hvide Macleod at det umulig å si når tankskipet vil være tilbake i drift, fordi omfanget av skadene ikke er kjent ennå.– Men skipet er sikret, så det er bra, sier han fredag kveld.Selskapet opplyser at hendelsen vil bli gransket av selskapet sammen med en tredje part for å fastslå årsaken.Hormuzstredet er en av de mest trafikkerte sjøfartsårene i verden, der mer enn 25 prosent av verdens sjøbårne råolje fraktes ut.Frontline opplyser at på grunn av de økte regionale spenningene konsulterer de regionale sikkerhetseksperter for å sørge for sikkerheten til sine mannskap, fartøy og lasten selskapet har ansvar for.(©NTB)


Les også