Frontline viser vei på børsen

Oslo Børs holder seg godt inne i positivt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 870,33, opp 0,56 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 1.948 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av gårsdagens rentemøte i USA , med påfølgende børsoppgang både i USA og Asia .Fed leverte vareneFederal Reserve holdt som ventet styringsrenten uendret på 2,25-2,50 prosent, men endret guidingen fra å være «tålmodig» til å «handle hensiktsmessig» for å opprettholde den økonomiske veksten.Markedet priser nå inn 100 prosent sannsynlighet for et kutt allerede på rentemøtet 31. juli.Dog hersker det usikkerhet rundt størrelsen på kuttet. Det er priset inn 74 prosent sannsynlighet for et rentekutt på 25 basispunkter, og 26 prosent sannsynlighet for et kutt på hele 50 basispunkter.Senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i London Capital Group minner om USAs økonomi gjorde det ganske bra i 1. kvartal.- BNP-veksten i 1. kvartal kan i neste uke til og med bli revidert opp fra 3,1 til 3,2 prosent, og foreløpige PMI-tall kan vise en svak oppgang i aktiviteten i juni. Ethvert positivt tall vil derfor antyde at en fornuftig justering av renten bør være nok til å holde USA-veksten på tilfredsstillende nivåer, og føre til en oppsidekorreksjon i statsrenter og dollaren, skriver hun.Iran-spenning i oljeOljeprisene har fått seg et oppsving.Brent-oljen stiger 2,2 prosent til 63,18 dollar fatet, som er opp fra rundt 61,70 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen klatrer 2,93 prosent til 55,51 dollar fatet.Frykten for en militær konfrontasjon mellom USA og Iran har også fått seg et oppsving, etter at Iran skjøt ned en amerikansk drone i internasjonalt luftrom over Hormuz-stredet.- Feds vilje til å løse opp pengepolitikken tolkes også som gunstig for etterspørselen etter olje, sier Abhishek Kumar hos London-baserte Interfax Energy til Reuters.Et uventet høyt lagertrekk i amerikanske råoljelagre gir også støtte til oljeprisene.På Oslo Børs stiger Equinor 1,5 prosent til 171,40 kroner, Aker BP 4,0 prosent til 241,30 kroner og DNO 3,5 prosent til 15,89 kroner.Frontline-rallyPå den positive siden merker vi oss også Frontline, som spretter opp 5,2 prosent til 70,85 kroner.Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet har kjøpt tre nye skip for 1,6 milliarder kroner i det som oppfattes som en ny, gunstig deal.Norwegian markerer seg med 5,3 prosent oppgang til 35,82 kroner.Blant de aller mest omsatte markerer Norsk Hydro seg positivt, og stiger 1,5 prosent til 31,05 kroner.Ellers stiger Elkem, Northern Drilling, Aker, Tomra, Golden Ocean og TGS 2-3 prosent. Sistnevnte skal samarbeide med PGS offshore Canada .PGS faller 1,5 prosent til 12,83 kroner, også etter at styreleder og toppsjef har økt eksponeringen. Dette kan henge sammen med at markedet frykter en emisjon.Yara markerer seg også negativt med et fall på 0,7 prosent til 410,40 kroner.Riggrakett durer påVinnerlisten toppes av Merkur Market-duoen Induct og TargetEveryOne, som er opp hhv. 23,0 prosent til 7,50 kroner og 15,6 prosent til 28,9 øre.Nærmest følger InterOil på pluss 14,1 prosent til 3,48 kroner, i kjølvannet av en gladmelding fra Colombia tidligere denne uken.Rakettaksjen Dolphin Drilling, som har doblet seg på få dager , fortsetter ukens kraftige oppgang.Torsdagens oppgang er i øyeblikket 11,2 prosent til 2,89 kroner, og aksjen ligger dermed an til tosifret oppgang for sjette dag på rad.Bare den siste uken har aksjen steget 173 prosent, i en uke som har bydd på få selskapsspesifikke nyheter utover mandagens kontrakt med Norske Shell for boring på Knarr-feltet.Roligere i XXLPå taperlisten begynner vi med XXL, som riktignok faller marginalt etter gårsdagens rally i kjølvannet av at Altor har kjøpt seg kraftig opp i selskapet.Sjefen for Altor Equity Partners Norge, Hugo Maurstad, er nå innstilt som nytt styremedlem. Samtidig har Anders Misund fra EQT funnet det naturlig å tre ut.Største relative taper så langt er Incus Investor, som trekker ned 8,5 prosent til 86 øre.Nærmest følger Napatech på minus 7,3 prosent til 1,15 kroner og Cxense på minus 6,9 prosent til 3,94 kroner.Vi tar også med at Awilco LNG faller 5,9 prosent til 3,20 kroner.