Frykter du børskrasj? Følg nøye med på denne grafen

I fredagens rapport fra SpareBank 1 Markets, kalt “Resesjon? Nei takk, ikke riktig enda”, ser analysesjef Pål Ringholm nærmere på sannsynligheten for at vi nærmer oss en resesjon eller krakk i aksjemarkedet.- Det føles ikke trygt. Retningen på mange makrotall er nedadgående. Mer nedadgående enn prisingen av risikoinvesteringer skulle tilsi, slår Ringholm fast.Analysesjefen har utviklet en resesjonsmodell som har lyst rødt hver gang i forkant av de store fallene (altså når det krasjer på Oslo Børs eller i Stockholm grunnet amerikansk makro).- For det er ikke rødt lys enda, heller ikke mørkegult. Men den bikker så vidt tilbake til gult denne måneden. Ikke minst kredittmarkedet, som er en av flere input inn i modellen, sørger for at verden ikke ser så verst ut. Konsumenten likeså, skriver Ringholm.Han minner om at dårlige ISM-tall gir et bilde på at det går saktere.- Gult lys i sum altså, slår Ringholm fast.Les også: Advarsel: Denne modellen har truffet skremmende godt det siste halve århundret