Full fres igjen på børsene i New York

29 av de 30 aksjene i Dow Jones og alle de ti mest omsatte på Nasdaq steg. Tesla smalt opp over 8 prosent, mens bitcoin fortsatte ned nesten 1.000 dollar.

De amerikanske industriordrene falt litt mindre enn ventet, men det var neppe utslagsgivende for utviklingen på børsene i New York tirsdag.Det hadde trolig liten påvirkning på investorene, men boligprisene steg 1 prosent i USA i april og 3,6 prosent siden april 2018, viste fersk statistikk fra CoreLogic’s nasjonale indeks. Indeksen har vært flat til litt ned hver måned de siste 12 månedene, og dette var første gang at boligprisindeksen gjorde et hopp, ifølge Marketwatch.Etter en stygg mandag på Nasdaq, og en marginal oppgang for Dow Jones, var det full fres igjen i aksjer tirsdag.Investorene lot til å være redde for å miste en eventuell ny oppgang og kjøpte nærmest i panikk, ifølge Marketwatch, etter at uttalelser fra sentralbanksjef Jerome Powell av noen ble tolket som at han åpnet døren for et mulig rentekutt.Se også: FEDs Bullard åpner døren for rentekuttNær dagens høyesteBåde Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq steg mer enn 2 prosent og alle de tre toneangivende indeksen sluttet nær dagens høyeste.Nasdaq steg mer enn den har gjort på en dag på fem måender og nesten 3 aksjer steg for hver aksje som falt. Forholdet mellom volumet av aksjer som steg og volumet av aksjer som falt var ifølge Marketwatch på 6,23 til 1.Nasdaqs Arms falt ifølge Marketwatch til 0,454 og et fall under 0,5 skal være et tegn på panikkligende kjøpsadferd. 0,454 er også den laveste siden fallet til 0,45 den 4. januar, da Nasdaq smalt opp 4,3 prosent.Nasdaq steg 2,65 prosent til 7.527,12. Alle de ti mest omsatte aksjen steg. Tesla spratt opp 8,2 prosent til 193,60 dollar, etter at det ble kjent at elbilprodusenten har en hemmelig pengestrøm.Apple steg 3,5 prosent, mens AMD steg 7,2 prosent og Netflix steg 5,0 prosent. NVIDIA endte opp 6,9 prosent.Amazon steg 2,2 prosent, mens Facebook endte opp 2,0 prosent og Alphabet steg 1,5 prosent. Microsoft steg 2,8 prosent.Dow Jones endte opp 551,5 poeng, tilsvarende 2,06 prosent, til 25.332,18.Verizon falt 0,3 prosent, og var den eneste av de 30 aksjene i indeksen som endte i rødt.S&P 500 steg 2,14 prosent til 2.803,27.VIX-indeksen falt 9 prosent til 17,17.Vinnerne og taperne Råvarer, renter og bitcoinBitcoin smalt ned 990 dollar til 7.650 dollar.Gullprisen fortsatte opp for 5. dag på rad, noe som ikke har skjedd siden januar. Tirsdag var oppgangen på 2,9 dollar til 1.330,8 dollar.Oljeprisen steg for første dag på de siste fem. De lange rentene hoppet samme vei som aksjene.