Hansa Tankers kjøper kjemikalietanker

Rederiet som kontrolleres av Rieber-familien har vært på nok et tokt. 10 år gammelt kjemikalietankskip er det nyeste flåtetilskuddet.

Hansa Tankers i Bergen har gått til anskaffelse av nok en kjemikalietanker, ifølge det nettbaserte verdivurderingsbyåret VesselsValue.Det nyeste flåtetilskuddet er «Bow Tone» på 33.600 dødvekttonn som ble ferdigstilt i ved det japanske verftet Kitanihon Shipbuilding i 2009.Selger er JX Ocean. Prisen er ikke kjent, men VesselsValue verdsetter fartøyet til 19,34 millioner dollar. Det tilsvarer 166,7 millioner kroner.«Bow Tone» har vært leid ut på en time charter-kontrakt til et annet Bergen-basert rederi, nemlig Odfjell, fremgår det av sistnevntes hjemmeside.Hansa Tankers opererer en flåte på rundt 30 kjemikalietankere, hvorav en drøy håndfull er heleide.Største eier er Rieber-familien. I tillegg er både Otto Hestness og Sævik-familien blant eierne.