Hansson er stålbull på tank etter ekstremt hektisk år

Etter den travleste perioden noensinne, ser skipsreder Herbjørn Hansson svært positivt på utsiktene til både rederiet han leder og tankmarkedet.

- Kjære aksjonærer og investorer, de siste 12 månedene har vært den travleste perioden for Nordic American Tankers noensinne.Slik innleder konsernsjef i Nordic American Tankers (NAT), Herbjørn Hansson, et ferskt brev til sine nåværende og kommende aksjonærer.I løpet av det seneste året har det USA-noterte rederiet solgt 10 eldre suezmaxer, og tatt levering av tre nye. Flåtefornyelsen har senket selskapets driftskostnader ytterligere, skriver Hansson. Flåten består nå av 23 suezmaxer. Hansson var i forrige uke på besøk hos Hegnar TV. Se sendingen igjen her. Vil maksimere utbyttetTankrederiet han leder er kjent for sin kompromissløse utbyttepolitikk. Utbyttet på 0,03 cent for første kvartal i år var rederiets 87. kvartalsutbytte på rad.- Å maksimere utbyttet er vår strategi. Vi sikter også på å redusere gjeldsnivået og dermed senke vår kontant break even ytterligere. Det nye femårige lånet på 306 millioner dollar som vi annonserte i februar, er et nøkkelelement i denne strategien om å maksimere utbyttet og redusere gjelden, skriver Hansson.Etter å ha sett den vanlige sesongmessige nedturen i andre kvartal, venter Hansson et "betydelig bedre tankmarked fremover".- Nylige kontrakter for lasting i tredje kvartal bekrefter dette og viser en klart sterkere trend for våre skip, skriver han, og legger til følgende med henvisning til den politiske uroen som råder.- Vi må huske at politisk uro ofte er bra for tankmarkedet.Den seneste måneden har suezmaxratene steget med rundt 80 prosent til i underkant av 27.000 dollar dagen, ifølge Clarksons Platou Securities.- Er positive til utsikteneAv andre positive faktorer den Sandefjord-baserte trekker frem er den økte oljeeksporten fra USA, samt det faktum at gruppens offshorevirksomhet nå kontrolleres av Scorpio-konsernet, noe som tillater NAT å konsentrere seg fullt å helt om tankforretningen.Tidligere Nordic American Offshore heter nå Hermitage Offshore Services.- Med de viktige endringene som har funnet sted i NAT gjennom de siste året, er vi positive til utsiktene.- Prognosene for NAT er gode, konkluderer Hansson.