Hat trick for Tidewater

Sammenslåing betaler seg i form av nye kontrakter i Nordsjøen.

Børs

Gjennom fjorårets sammenslåing med konkurrenten Gulfmark Offshore, styrket den amerikanske offshoregiganten Tidewater sin posisjon i Nordsjøen betraktelig.På fire dager har det fusjonerte kjemperederiet sikret seg hele tre lange kontrakter for oljeselskapet Taqa.Torsdag ble det kjent at Tidewaters 2013-bygde plattform fosyningsskip (PSV) «Troms Lyra» var hyret inn i forbindelse med en borekampanje på inntil 3 brønner som skal bores av Borr Drillings «MSS1», selskapets eneste flyterigg. Raten er rundt 12.500 pund pr. dag, ifølge Fearnley Offshore Supply.Samtidig var Taqa ute i markedet for PSV-er til oppdrag på inntil 5 år.Begge disse kontraktene har ifølge Clarksons Platou gått til fartøyer som opprinnelig var eid av Gulfmark.PSV-ene «Enea» og «Highland Prestige» er begge tildelt fast arbeid i 2 år, pluss ytterligere 3x1 års opsjoner. Oppstart er i starten av juli.Les også: Meglerhus venter sterkere supplymarked

tidewater
gulfmark
offshorerederi
fusjon
taqa
nordsjøen
fearnley offshore supply
clarksons platou
psv
Nyheter
Børs