Her er kjøperen av kansellert Havyard-PSV

Kanadiere tar levering av plattform forsyningsskipet (PSV) som opprinnelig skulle til Island.

Verftskonsernet Havyard kunne nylig melde at datterselskapet Havyard Ship Technology hadde inngått en ny byggekontrakt for en PSV som ble kansellert av en islandsk kunde i januar 2017.Om den nye kunden ble det kun opplyst at denne var utenlandsk og ville ta levering av PSV-en med noen mindre modifiseringer fra det opprinnelige prosjektet.Nå er det klart at den ukjente kunden er det kanadiske offshorerederiet Atlantic Towing.Fartøyet får navnet «Atlantic Harrier», og ventes å bli overlevert til sine nye eiere i april 2020.-Dette er et spennende neste steg i Atlantic Towings strategi om å vokse og å fortsette å møte de nåværende og fremtidige behovene til kundene våre, sier daglig leder Gilles Gagnon i Atlantic Towing i en melding.- «Atlantic Harriers» store fraktkapasitet, drivstoffeffektivitet, og lave utslipp posisjonerer PSV-en som «best i klassen», legger han til.Fartøyet med et dekksareal på rett over 1.000 kvadratmeter vil blant annet bli utstyrt med en batteripakke for å senke drivstofforbruket og utslippene. I tillegg får PSV-en isklasse 1B slik at den kan operere både i kanadiske farvann og i Nordsjøen.