Hvordan vil dagens nyheter påvirke aksjemarkedet?

Richard Drew

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,21 prosent og står i 7.970,86 poeng, mens Dow Jones står i 26.510,48 poeng etter en oppgang på 0,17 prosent.- Mario Draghi, sjefen for den europeiske sentralbanken (ECB), sendte børsene i Europa i taket i går da han signaliserte nye runder med stimulanser dersom inflasjonen ikke skulle stige fra dagens nivåer. Nye runder med stimulanser innebærer både rentekutt, kvantitative tiltak (trykking av penger) eller en kombinasjon av disse, skriver Nordnets aksjeekspert Roger Berntsen i en rapport.- I dag avholder for øvrig FED (den amerikanske sentralbanken) rentemøte. Markedet priser inn flere rentekutt inneværende år, men at denne holdes i ro ved dette møte da USA og Kina skal holde nye, utvidede, handelssamtaler i forbindelse med G20-møtet senere i måneden. Skulle handelskrigen løse seg innen kort tid vil dette ha stor positiv effekt på den globale økonomien, avslutter Berntsen.