IAG: - Norwegian har til gode å bevise finansiell levedyktighet

Dette mener toppsjefen i IAG om Norwegian. 

Publisert 20. juni 2019 kl. 14.35
Oppdatert 20. juni 2019 klokken 14.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
- IAG vil forfølge alle konsolideringsmuligheter som gir økte verdier til businessen.Det sier konsernsjef Willie Walsh på selskapets generalforsamling i Madrid, som ifølge Bloomberg har uttalt seg på ny om Norwegian. - Norwegian har til gode å bevise sin finansielle levedyktighet på lang sikt, sier Walsh. Ifølge sjefen har IAG bestemt seg for å ikke forfølge Norwegian-interessen, og vil i stedet fokusere på organisk vekst. IAG-aksjen er opp 1,8 prosent på London-børsen. Her hjemme stiger Norwegian-aksjen 5,3 prosent til 35,82 kroner. Langvarig Norwegian-flørt Allerede tidlig i fjor ble det kjent at IAG hadde bladd opp for en stor aksjepost i Norwegian (4,6 prosent), med påfølgende utspill om at det ville legge inn bud på flyselskapet. Så langt har det imidlertid blitt med flørten. I januar i år gjentok IAG at det fortsatt er interessert i selskapet, - Jeg liker Norwegian. Jeg liker varemerket. Jeg liker det Bjørn Kjos har gjort, sa Walsh, som mente at Norwegians satsing på Boeing 787 var feil.For en drøy måned siden slo den spanske avisen  opp at det var ny interesse for Norwegian-oppkjøp, som førte til at Norwegian-aksjen steg 14 prosent den dagen. Avisen mente investorer posisjonerte seg for bud på et finansielt presset flyselskap.- . Jeg tror IAG ser med interesse på konsolideringen Norwegian nå gjør fra vekst til lønnsomhet, sa flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir til Hegnar.no.