Ice Group øyner lavere investeringer

Nye frekvenser tildelt.

Ice Group sikret seg i denne ukens Nkom-auksjon både 2 x 10 MHz i 700 MHz-båndet og 2 x 15 MHz i 2,1 GHz-båndet, går det frem av en børsmelding.Frekvensene i 700 MHz-båndet er gyldig fra 1. november 2019 til 31. desember 2039, mens de nye frekvensene i 2,1 GHz-båndet er gyldig til 31. desember 2032.Ice betaler 262 millioner for frekvensene i 700 MHz-båndet og 75 millioner kroner for frekvensene i 2,1 GHz-båndet. I tillegg vil Ice betale en årlig avgift på 37,9 millioner for rettighetene til frekvensene.- En bonus for oss- Planene vi tidligere har kommunisert til kapitalmarkedene var ikke avhengig av sikring av frekvenser i 700 MHz- eller 2,1 GHz-auksjonen. Slik sett er resultatet av denne auksjonen en bonus for Ice Group og våre aksjonærer. I tillegg vil kapitalisering på fordelene med 700 MHz-båndet gjøre det mulig for oss å nå 95 prosent befolkningsdekning med færre basestasjoner enn opprinnelig planlagt, sier Ice-sjef Eivind Helgaker i en kommentar. - Vi forventer derfor at totalt capex (capital expenditures - investeringer) i 2019 og 2020 vil bli lavere enn vi tidligere har kommunisert. Frekvensene vil også gi oss mulighet til å takle enhver uventet økning i datakonsumet og sikre konkurranseposisjonen i det norske markedet, legger han til.Ice Group vurderer nå ulike muligheter for å dekke selskapets gjenstående finansieringskrav.Hele meldingen her.