Investorene får skikkelig juling på Oslo Børs

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 1,72 prosent før den sluttet på 859,85 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 4,25 milliarder kroner.Store selskaper som Norsk Hydro og Yara opplevde kursfall på henholdsvis 3,15 prosent og 1,04 prosent mens Telenor kunne vise til en oppgang på 0,51 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 61,04 dollar, ned 2,01 prosent.Amerikanske energimyndigheter (EIA) nedjusterte i en rapport tirsdag sine prognoser for den globale oljeetterspørselen i 2019 med 160.000 fat per dag til 1,22 millioner fat, samtidig som prognosene for den amerikanske oljeproduksjonen i 2019 nedjusteres til 12,32 millioner fat per dag.Equinor falt 2,03 prosent til 168,50 kroner. Nel får mer julingMandag ettermiddag ble det meldt om en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Nel er som kjent en av de viktigste leverandørene av utstyr til stasjonen , noe som førte til at aksjen stupte 18,30 prosent tirsdag.Selskapet jobber nå tett med sine partnere og myndigheter i den pågående etterforskningen, og ti hydrogenstasjoner er midlertidig stengt som følge av ulykken.- Hvis ulykken er knyttet til selskapets kjerneteknologi så skal aksjen ned. Hvis det derimot er noe annet, som ikke er kjerneteknologi, vil dette være en god kjøpsmulighet. Så foreløpig vil vi vente og se. Men det er klart at det kan bli for billig til å overse. Aksjen vil være et godt kjøp på fem kroner, sier analytiker Jonas Meyer i SpareBank 1 Markets. Tirsdag kveld kom meldingen om at Nel har utstedt 2.642.524 nye aksjer til de ansatte for å oppfylle selskapets forpliktelser i forbindelse med selskapets incentivprogram for de ansatte.Onsdag sluttet aksjen på 5,13 kroner etter et kursfall på ytterligere 10,94 prosent.XXLXXL har inngått en waiver-enighet med et bankkonsortium om ny avtale for 3. kvartal 2019. I februar inngikk selskapet nye avtaler for de to første kvartalene i 2019. Selskapet skriver at det nå har et tilfredsstillende handlingsrom for 2019. Aksjen falt 1,19 prosent til 23,18 kroner. Odfjell DrillingFearnley Securities anbefaler kjøp av aksjer i Odfjell Drilling, og opererer med et kursmål på 42 kroner.Ifølge TDN Direkt slår meglerhuset fast at fundamentale markedsforhold er støttende, at Odfjell-verdsettelsen er attraktiv og at refinansieringen gir fleksibilitet. I tillegg ser de flere positive kurstriggere fremover som gir en kjøpsmulighet.Aksjen falt likevel 0,16 prosent til 25,50 kroner.BakkafrostBakkafrost avholdt kapitalmarkedsdag onsdag, og ifølge presentasjonsmaterialet anslår selskapet at det skal investeres 2,5 milliarder danske kroner de neste fire årene. Dette omfatter både større smoltkapasitet og investeringer i skip.Bakkafrost anslår 40 prosent vekst (rundt 22.000 tonn) i slaktevolumet i årene frem til rundt 76.000 tonn i 2023.Onsdag falt aksjen 1,35 prosent til 467,40 kroner.