Island Offshore i vinden

Island Crown er nå sikret arbeid frem til neste sommer. - Dette gir stabilitet for både mannskapet og oss som eiere, sier adm.dir Håvard Ulstein i Island Offshore.

Island Offshores 2013-bygde flerbruksskip Island Crown har denne uken startet på enda et oppdrag som såkalt walk to work-fartøy for Siemens Gamesa Renewable Energy. Denne gangen med ScottishPower Renewables som sluttkundeFartøyet går dermed fra den ene kontrakten til den andre, kun avbrutt av noen få dager med vedlikehold, og er nå sikret arbeid frem til sommeren 2020, ifølge en pressemelding fra Island Offshore.Island Crown skal huse 40 teknikere i installasjons- og oppstartsfasen av vindfarmen «East Anglia ONE» utenfor kysten av Suffolk i Storbritannia.UK.- Vi er veldig glade for å kunne benytte Island Crown som støttefartøy i forbindelse med installasjonen av vindturbiner på East Anglia ONE-prosjektet, seier prosjektleder for Siemens Gamesa, Andrew Elmes.- Denne kontrakten bygger på gode erfaringer med fartøyet, og gjør at vi kan tilby et kjent, trygt og komfortabelt arbeidsmiljø for oppstartteamet vårt. Å kunne bo om bord gjør det lettere for oss i samarbeidet med sluttkunden i den avgjørende oppstartsfasen, og dermed øker effektiviteten i arbeidet offshore og vi får turbinene i drift raskere, legger han til. Også Håvard Ulstein, administrerende direktør i Island Offshore Management, er svært godt fornøyd med avtalen og ikke minst kunden.- Vi gleder oss over mer arbeid for Island Crown, og spesielt når det fortsetter for samme kunde. Dette gir stabilitet for både mannskapet og oss som eiere, og både vi og kunden sparer tid på å gjøre seg kjent. Siemens Gamesa har de siste 11 månedene vist seg å være en ypperlig befrakter og samarbeidspartner, og vi ser fram til godt samarbeid videre, sier han.Island Crown kom direkte fra en 11 måneders jobb for Siemens Gamesa på Beatrice Offshore Windfarm.